Naţionala U 21 află azi cu cine va evolua la Campionatul European din 2019. Ce variantă preferă antrenorul Mirel Rădoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mirel Rădoi
Mirel Rădoi

Vineri este programată tragerea la sorţi a grupelor de la turneul final al Campionatului European din Italia şi San Marino.

Calificată la turneul final după ce a terminat pe primul loc şi neînvinsă în Grupa 8 de calificare, selecţionata de tineret a României îşi va afla vineri adversarele de la turneul final din Italia şi San Marino. Polonia şi Austria sunt ultimele echipe calificate la Euro 2019, în urma meciurilor din play-off, ele intrând pe lista formaţiilor care obţinuseră biletele, pe care se aflau: Italia (gazda), Croaţia (câştigătoare Grupa 1), Spania (câştigătoare Grupa 2), Danemarca (câştigătoare Grupa 3), Anglia (câştigătoare Grupa 4), Germania (câştigătoare Grupa 5 - deţinătoarea trofeului), Belgia (câştigătoare Grupa 6), Serbia (câştigătoare Grupa 7), România (câştigătoare Grupa 8), Franţa (câştigătoare Grupa 9).
Diseară, de la ora 19.00, la Bologna, tricolorii îşi vor afla adversarele din grupă şi vor avea parte de cel puţin două adversare de top, dacă nu chiar de trei. Singura debutantă la Euro este Austria, în vreme ce Germania e campioana en-titre, după ce în 2017 a reuşit să smulgă trofeul Spaniei. Printre favorite se numără Italia, ţara gazdă, de patru ori câştigătoare a trofeului, dar şi Anglia, campioana europeană Under 19 de anul trecut.


Rădoi a fixat obiectivul echipei
Indiferent de componenţa grupei din care va face parte România, selecţionerul Mirel Rădoi a trasat obiectivul tricolorilor la această competiţie.  "În acest moment, obiectivul îl reprezintă locurile 1-4, pentru că vrem să mergem la Jocurile Olimpice ", a spus antrenorul tineretului, care va rămâne la cârma echipei, indiferent de ofertele pe care le va avea. "Aşa cum am spus, voi duce la bun sfârşit acest contract. Indiferent ce va fi, voi rămâne cu echipa U21. Indiferent că va fi vorba de o altă naţională sau de vreo echipă de club, eu voi rămâne aici", a mai declarat antrenorul naţionalei U21 a României, care are patru victorii şi un egal pe banca tinerilor tricolori. El a precizat că ar prefera o grupă cu Germania, Danemarca şi Austria.

Ultima şi singura participare a României la un turneu final de Campionat European de tineret a fost cea din 1998, când antrenor era Victor Piţurcă, iar în lot se aflau, printre alţii Lobonţ, Contra, Miu, Luţu, Roşu, Ciocoiu sau Dănciulescu. Ultima participare a României la Jocurile Olimpice s-a consemnat în 1964, la Tokyo. Tricolorii, cu Datcu, Greavu, Hălmăgeanu, Gheorghe Constantin sau Emeric Ienei în echipă, s-a oprit atunci în sferturi, fiind eliminată de Ungaria, scor 0-2.

Urnele valorice la tragerea la sorţi:
URNA 1: Italia, Germania, Anglia
URNA 2: Spania, Danemarca, Franţa
URNA 3: Serbia, Croaţia, Belgia, Austria, Polonia, România
Turneul final este programat între 16 şi 30 iunie 2019.
În semifinale se califică echipele care câştigă cele trei grupe, dar şi cel mai bun loc doi din cele trei grupe.
Finala este programată pe 30 iunie, la Bologna, pe stadionul Renato Dall Ara, cu o capacitate de 39.000 de locuri.
Echipele calificate în semifinale merg şi la Jocurile Olimpice din 2020.


23 de jucători va avea în lot Mirel Rădoi la turneul final al Euro 2019
43 de fotbalişti au folosit selecţionerii Rădoi şi Isăilă în aceste preliminarii

Body

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite