Mută şi Naşul? Milorad Mazici, arbitrul returului cu Grecia, e un apropiat al FRF

0
Publicat:
Ultima actualizare:
arbitru mazici

Arbitrul returului cu Grecia, din barajul pentru Cupa Mondială, este Milorad Mazici, un sârb apropiat conducerii Federaţiei Române de Fotbal.

România a contestat delegarea portughezului Proneca, la meciul de la Atena, dar FIFA n-a ţinut cont de plângerea FRF, în care se preciza că nu e normal ca un arbitru lusitan să conducă un joc al unei reprezentative, antrenate de un conaţional de-al său. Proenca a avut o prestaţie care a dat apă la moară temerilor României, pornind la primul gol al lui Mitroglou, marcat dintr-un ofsaid clar şi terminând cu avalanşa de cartonaşe galbene îndreptată împotriva tricolorilor. „Arbitrul a creionat toate fazele importante în favoarea grecilor. N-a greşit flagrant, dar am simţit ceva... Golul a fost din ofsaid, dar acolo e vina asistentului”, a comentat fostul arbitru Ion Crăciunescu.

A arbitrat în Liga I

Vestea bună este că partida de mâine, de la Bucureşti, va fi condusă de sârbul Milorad Mazici, un central despre care se poate spune că e în anturajul de cunoştinţe al FRF. Mazici a fost chemat de Mircea Sandu, de câteva ori, să oficieze în Liga I, atunci când cluburile au cerut arbitri străini, ultima dată chiar anul trecut la meciul Steaua – FC Vaslui. Acelaşi Mazici a venit la Bucureşti şi la amicalul România – Trinidad Tobago, din luna iunie 2013, un joc de pregătire lipsit de strălucire al naţionalei lui Piţurcă. Milorad Mazici este considerat cel mai bun arbitru sârb şi se află pe lista lărgită a celor care pot conduce meciuri la Campionatul Mondial din Brazilia. El este cunoscut ca un arbitru care acordă multe avertismente, iar în actualele preliminarii a arbitrat România în meciul de debut, de la Tallin, câştigat de tricolori cu 2-0.

„Să câştigăm şi noi cu o eroare de arbitraj”

Chiar dacă România a jucat slab în Grecia, eroarea brigăzii de arbitraj, de la primul gol, pare să fi cântărit decisiv în ecuaţia meciului. Cel puţin aşa susţine Adrian Porumboiu şi el fost arbitru internaţional. „Psihologic am primit o lovitură neregulamentară. Dacă nu era asta şi noi conduceam cu 1-0, nu pierdeam niciodată. România începuse bine. Îmi doresc ca acasă, în minutul 10, să avem 1-0 după o greşeală de arbitraj. Să vezi atunci cum vor juca băieţii. Arbitrul portughez ne-a arbitrat cu laserul, îndepărtându-se la fazele importante. Un arbitru deştept face ce a făcut el la Atena”, a dezvăluit Porumboiu.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite