Mourinho, „The Special One“ şi în comportament: gestul superb al portughezului pentru un român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Liga I, mulţi antrenori care n-au nici măcar 1% din realizările tehnicianului lui Chelsea dau dovadă de o aroganţă vecină cu nesimţirea. În Anglia, cel mai bine cotat tehnician din Premier League ne arată ce înseamnă să ai respect pentru cei din jurul tău.

La conferinţa dinaintea meciului cu Steaua, Jose Mourinho a oferit un răspuns detaliat, care l-a pus serios la lucru pe translatorul român. Pentru a-şi arăta aprecierea faţă de munca traducătorului, „The Special One“ i-a dărut acestuia tricoul cu care venise îmbrăcat la întâlnirea cu ziariştii şi a cerut ca onorariul translatorului să fie dublat de club.

Sfat pentru Steaua

Campioana României e pe ultimul loc în grupele Ligii Campionilor, deşi, înainte de startul partidelor, visa la primele două poziţii. Impactul cu cea mai tare competiţie a fost prea dură, în condiţiile în care, până la disputele cu Schalke, Chelsea şi Basel, Steaua şi-a vândut golgheterul Raul Rusescu, dar şi cel mai bun fotbalist, Vlad Chiricheş.

Jose Mourinho spune că astfel de mutări ar trebui să fie evitate de echipele care vor să facă ceva în grupele Ligii. „Cluburile din ţări ca România sau Portugalia, care nu sunt avantajate din punct de vedere economic, ar trebui să-şi păstreze fotbaliştii cei mai buni. La Porto, după ce am câştigat Cupa UEFA, am vrut să plec, dar preşedintele mi-a spus că nu va vinde pe nimeni, deşi Deco era dorit de Barcelona. Am rămas şi, anul următor, am luat Liga Campionilor. E greu să ţii pasul cu echipele puternice dacă îţi vinzi cei mai buni jucători, aşa cum Steaua l-a vândut pe Chiricheş. A fost o lovitură pentru echipă, dar Tottenham a venit cu banii şi n-au mai avut ce să facă“, a comentat Mourinho.

Acesta a vorbit frumos despre formaţia din Ghencea, în ciuda parcursului de până acum. „Steaua a fost o echipă importantă în grupă pentru că Basel a pierdut patru puncte cu ei şi românii au obţinut şi o remiză cu Schalke. Nu ştim exact ce urmează în optimi, dar e bine să terminăm pe primul loc“, a adăugat tehnicianul celor de la Chelsea.

CITEŞTE ŞI:

*Steaua, cea mai galonată echipă din România, poate deveni cea mai slabă din Liga Campionilor. Cum poate scăpa de locul 1 în clasamentul ruşinii

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite