Mircea Sandu îi face echipa lui Lupescu: „Dacă Ionuţ vrea să ţină cont, bine. Şi eu pot să ajut la Euro 2020“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul care a condus fotbalul românesc timp de 24 de ani, având rezultate catastrofale după retragerea Generaţiei de Aur, e convins că ştie ce trebuie făcut la „Casa Fotbalului“.

Ionuţ Lupescu a lucrat, în ultimii ani, la UEFA, motiv pentru care va participa la alegerile FRF, având o imagine curată.

Dacă Gică Popescu a fost văzut la alegerile din 2014 ca fiind omul fraţilor Becali şi un aliat al lui Mircea Sandu, în schimb, „Kaiserul“ n-are acest dezavantaj. De altfel, astăzi dimineaţă, el a ţinut să şi sublinieze aici că nu-l va coopta pe Mircea Sandu în planurile sale, dacă va deveni preşedinte FRF.

În ciuda acestei declaraţii, „Naşul“ s-a autopropus în echipa lui Lupescu, într-un dialog cu prosport.ro, şi şi-a permis să-i şi facă echipa acestuia.

Ce a spus?

*Dacă e nevoie, vreodată, să mă sune Lupescu, să mă întrebe, să-i dau o idee, un sfat…Dacă are nevoie pentru Euro 2020, să fac o echipă cu Mihalache, cu care am şi lucrat pentru proiectul ăsta... Nicio problemă! Absolut dezinteresat. Nu mă interesează niciun câştig. 

*Acest Euro 2020 adus în România a fost un proiect şi un crez de-al meu, împreună cu Ionuţ Lupescu, şi al federaţiei de atunci. Deci, dacă are nevoie... 

*Eu n-am să bat niciodată la uşa nimănui. Dar, dacă are nevoie, voi spune «da» fără nicio ezitare.

*Marcel Puşcaş, din punctul meu de vedere, trebuie să facă parte din această echipă. Puşcaş e un tip bine pregătit. Luptă, munceşte, aleargă, are ştiinţa legilor şi a regulamentelor. Deci poate fi un director de competiţii foarte bun. 

*Prunea poate fi cooptat, Balaj, Goian...

*Eu aş recomanda să fie aduşi foşti mari jucători. În afară de cei din Generaţia de Aur. E Panduru, care cred că ar putea să fie în direcţia tehnică, poate chiar director tehnic. Mă gândesc la Chivu şi Marica. Aş vedea aici două lucruri... Nu ştiu, eu doar le lansez, dacă vrea Ionuţ să ţină cont, bine, dacă nu, nu. 

*L-aş vedea pe Chivu pe partea de relaţii internaţionale, cu FIFA, UEFA, federaţii, cluburi. 

*L-aş vedea pe Marica în partea de management, marketing a federaţiei, mai ales că a făcut nişte şcoli în Elveţia, în Spania, în Germania.

*Pe de altă parte, ştiu că Ilie Dumitrescu nu e interesat, Stelică (n.r. – Stelea) nu e interesat, Gabi Balint.. Unii sunt oameni de televiziune, oameni de showbiz, de business. Dar sunt alţii care cred că ar trebui să se apropie de Lupescu. Eu cred că va câştiga.

CITEŞTE AICI, INTEGRAL, INTERVIUL LUI MIRCEA SANDU

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite