„Minuni“ la Rapid. Giuleştenii au primă de joc în barajul de astăzi cu Chiajna, Pancu îi vede pe ilfoveni favoriţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Herea s-a despărţit de Rapid, după problemele din ultima vreme, Pancu a rămas alături de giuleşteni
Herea s-a despărţit de Rapid, după problemele din ultima vreme, Pancu a rămas alături de giuleşteni

De la ora 21.00, Rapid se bate cu Chiajna, pe stadionul Dinamo, pentru a rămâne în Liga I. Deşi giuleştenii au încheiat sezonul trecut mult peste ilfoveni, Pancu e de părere că adversarii sunt favoriţi.

La finalul antrenamentului de ieri, ultimul dinaintea partidei cu Chiajna, Nicolae Cristescu i-a anunţat pe Pancu&Co. că le-a plătit o parte din restanţele financiare. 

În plus, spre deosebire de ultimul an, noul patron le-a transmis jucătorilor că au şi o primă în barajul decisiv pentru menţinerea în Liga I. 

Potrivit Digi Sport, jucătorii vor încasa fiecare în jur de 2.000 de euro, dacă echipa din Grant rămâne pe prima scenă. 

"Avem cinci antrenamente şi jumătate"

Deşi Rapid a încheiat peste Concordia, căpitanul Pancu, ajuns la aproape 36 de ani, şi anunţat titular în această seară, crede că ilfovenii sunt favoriţi. Motivul? Au început mult mai devreme pregătirea pentru noul sezon. 

„Ar fi cea mai mare prostie să ne considere cineva favoriţi. Chiajna a început pregătirile pe 23 iunie, ceea ce mă face să cred că ştia de chestia asta cu barajul. Noi? Avem vreo cinci antrenamente şi jumătate, au mai venit nişte copii care nu le-au prins nici pe astea”, a spus Pancu, într-un interviu acordat „Gazetei Sporturilor“. 

De unde a apărut „barajul” Rapid-Chiajna

Rapid a terminat pe locul 8 în sezonul trecut, dar a retrogradat pe motive de licenţă, Chiajna a fost a 15-a, prima sub linie, şi a picat pe motive sportive. După ce Universitatea Cluj şi-a câştigat la TAS licenţa, Comitetul Executiv al FRF a decis ca în sezonul urmăor al Ligii I să fie tot 18 echipe. Asta la lobby-ul extrem de puteric făcut de către Dumitru Dragomir, preşedintele LPF, care a susţinut acest număr de echipe pentru a evita diminuarea sumei care este încasată anul de către cluburi din drepturile TV. 

Aşa s-a născut acest baraj, Rapid-Chiajna, deşi ambele echipe l-au contestat. Cel mai mult ilfovenii, care au susţinut că vor juca meciul doar din fair-play, pentru că au înaintat deja acţiune la TAS, partida fiind, în viziunea loc, nelegală. Motivul? Rapid n-a primit licenţa din partea Comisiei de Licenţiei, apoi a pierdut la Apel şi n-a mai atacat decizia finală dată de către instituţiile abilitate din România şi la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS). 

 „Nemergând la TAS, acea decizie a devenit definitivă şi irevocabilă. Sută la sută vom câştiga la TAS. Dacă noi pierdem acest baraj, sunt convins că fiecare echipă care va juca împotriva Rapidului începând cu prima etapă va contesta la TAS rezultatul“, a anunţat ieri Ionuţ Chirilă, antrenorul Concordiei Chiajna. 

Citeşte şi 

Cine sunt noii proprietari ai Rapidului: Adrian Zamfir şi-a dat demisia din PSD, „pentru a nu se specula”, iar Cristescu se laudă că deţine 320 de magazine

Rapid, în pericol să rămână în ligile inferioare? Concordia a apelat TAS pentru anularea meciului de baraj

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite