Marine Le Pen, mesaj dur către Zlatan Ibrahimovici, după declaraţia ce i-a supărat pe francezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marine Le Pen. FOTO AP
Marine Le Pen. FOTO AP

Declaraţia lui Zlatan Ibrahimovici, de la finalul partidei cu Bordeaux, a pus pe jar Franţa. Tot mai mulţi lideri politici l-au criticat pe atacantul lui PSG.

După ce i-a făcut „copii plângăcioşi“ pe jucătorii lui Chelsea, Zlatan Ibrahimovici a dat rău cu bâta-n baltă, la finalul partidei din acest week-end, cu Bordeaux. 

Nervos după ce PSG a pierdut meciul (2-3), atacantul suedez a răbufnit la adresa centralului Lionel Jaffredo. 

„În 15 ani n-am văzut un arbitru bun în această ţară de rahat...care nici măcar nu merită o echipă precum PSG“, a spus Ibrahimovici, comentariul său maliţios, în limba engleză, fiind surprins de camerele TV de la Canal Plus. 

Imaginile au făcut înconjurul lumii şi nu le-au căzut deloc bine francezilor. Patrick Kanner, Ministrul Sporturilor, i-a cerut lui Ibrahimovici să-şi cează scuze, pe motiv că „supărarea sa nu justifică asemenea remarci ofensive“, iar alţi politicieni au fost şi mai duri. 

„Cei care consideră Franţa o ţară de rahat pot să plece“, a declarat Marine Le Pen, liderul Frontului Naţional, un partid de extremă dreaptă, a treia grupare, ca forţă din Franţa. 

Şi Jérôme Guedj, membru al Partidului Socialist, l-a „urecheat“ pe Zlatan.  „Să-l lăsăm să joace fotbal, dar să-şi ţină gura închisă, ori să fie respectuos pentru această ţară şi faţă de suporterii fotbalului pe care i-a insultat“, a spus Guedj.

Deşi Zlatan Ibrahimovici şi-a cerut scuze într-un mesaj postat pe site-ul oficial al lui PSG, suedezul va răspunde şi în faţa Comisiilor de Disciplină ale ligii franceze, cazul său urmând să fie analizat pe 19 martie. 

PSG ocupă locul doi în prima ligă engleză, la două puncte distanţă de liderul Olympique Lyon. Ibrahimovici (33 de ani) evoluează la PSG din 2012 şi a marcat 70 de goluri în 87 de partide în tricoul grupării franceze. 

Citeşte şi 

Zlatan Ibrahimovici nu se dezminte: „Franţa este o ţară de rahat“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite