Maria Şarapova s-a dopat cu o substanţă folosită doar în ţările fostei URSS. Medicamentul ajută şi la îmbunătăţirea performanţelor sexuale

Maria Şarapova s-a dopat cu o substanţă folosită doar în ţările fostei URSS. Medicamentul ajută şi la îmbunătăţirea performanţelor sexuale

Maria Şarapova

Bomba bombelor în tenis a explodat după ce Maria Şarapova a anunţat că a fost depistată pozitiv la un control antidoping, derulat la Australian Open.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rusoaica s-a apărat spunând a folosit un medicament, care abia anul acesta a ajuns pe lista substanţelor interzise. Numele acesteia este Meldonium şi provine din Letonia.

Substanţa este folosită în majoritatea ţărilor ex-sovietice, dar a nu a fost aprobată şi în Statele Unite, unde utilizarea ei este strict interzisă. Meldonium este recomandată în tratamentul anginei şi a infractului miocardic, dar dă rezultate şi în deficienţele neurologice şi în prevenirea diabetului. Meloniumul poate îmbunătăţi rezistenţa sportivilor, poate grăbi recuperarea după exerciţii, poate proteja împotriva stresului şi poate stimula activitatea şi funcţiile sistemului nervos.

Şarapova a afirmat că a folosit medicamentul Metformin, care conţine Meldonium, pentru că are în familie cazuri de diabet, dar şi pentru că răcea foarte des, având deficienţe de magneziu. 

Conform prospectului, medicamentul ajută şi la îmbunătăţirea performanţelor sexuale şi este unul dintre cele mai exportate produse farmaceutice din Letonia.

Nu doar Şarapova a căzut victimă acestui medicament, ci şi o altă sportivă din Rusia, Ekaterina Bobrova, campioană olimpică la patinaj artistic, la Olimpida de iarnă de la Soci, a fost depistată şi ea pozitiv la un control efectuat anul acesta, la mijloc fiind aceeaşi substanţă.

Citeşte şi: 


Citeşte şi: 
 
 
 
 
citeste totul despre: