Marca, despre Simona Halep: Primeşte zece săptămâni bonus ca numărul 1 mondial pentru că nu sunt competiţii
0Marca ajunge la concluzia că Halep merită cele zece săptămâni ca o compensaţie pentru cele trei şanse ratate în 2017 de a ajunge pe prima poziţie WTA.
Marca a scris, marţi, că Simona Halep şi-a apărat numai trei săptămâni locul I WTA şi că, în calitate de lider la finalul anului, primeşte ale zece săptămâni ca bonus, pentru că nu mai există competiţii până la începutul sezonului 2018. Însă publicaţia spaniolă ajunge la concluzia că Halep merită să stea pe locul I WTA cel puţin 13 săptămâni.
Cu 13 săptămâni pe locul I WTA, Halep le va întrece ca longevitate în această poziţie pe lista istorică de numai 25 de jucătoare, pe Evonne Goolagong, Garbine Muguruza, Karolina Pliskova, Venus Williams, Ana Ivanovici şi Arantxa Sanchez Vicario.
Publicaţia citată precizează că în trecut nu era la fel, deoarece Turneul Campioanelor se disputa la final de noiembrie şi săptămânile "bonus" erau mai puţine.
Însă Marca ajunge la concluzia că Halep merită cele zece săptămâni ca o compensaţie pentru cele trei şanse ratate în 2017 de a ajunge pe prima poziţie WTA, în finala de la Roland Garros, în sferturile de la Wimbeldon şi în finala de la Cincinnati, dar şi pentru parcursul constant bun din acest an.
"Evident, această compensaţie nu este responsabilitatea Simonei Halep, dar pare să fie o compensare <adecvată> pentru cele trei ocazii de a ajunge la conducerea ierarhiei, ratate pe teren la meciul decisiv. Deşi a ratat cele trei ocazii, Halep va fi considerată numărul 1 în 2017 deoarece a ocupat această poziţie la finalul sezonului. La urma urmelor, această clasificare premiază regularitatea, iar ea a fost cea mai constantă dintre liderele din acest an",a conchis publicaţia spaniolă.
Simona Halep a urcat pentru prima dată pe locul I WTA la 9 octombrie, după finala jucată la China Open. Românca este a 25-a jucătoare lider WTA şi a treisprezecea care reuşeşte să ocupe locul 1 mondial la finalul sezonului, de la introducerea ierarhiei computerizate, în 1975.