VIDEO Steaua - Astra 3-1: campioana a fost cu două clase peste liderul Ligii I

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Formaţia pregătită de Reghecampf a dominat un meci în care şi-a întâlnit, cel puţin teoretic, cea mai serioasă contracandidată la titlu. Giurguivenii au dezamăgit însă crunt. Din păcate, din nou, meciul a fost stricat de o greşeală de arbitraj, ca de obicei, în favoarea roş-albaştrilor. A fost a 11-a eroare care a favorizat Steaua în 16 partide!

Confruntarea Steaua - Astra a fost promovată ca fiind „finala campionatului“, însă, în prima repriză, a arătat ca o finală mică. Şi asta fiindcă pe teren a existat o singură echipă: Steaua. 

În prima repriză, Astra n-a lăsat în niciun minut senzaţia că e liderul Ligii I. A replicat la jocul agresiv, direct pe poartă al roş-albaştrilor cu o prestaţie palidă, demnă de o formaţie de mijlocul clasamentului. 

Steaua a dominat clar şi a speculat, prompt, gafa lui Junior Morais, care i-a pasat perfect lui Adi Popa pentru 1-0. Giurgiuvenii au avut o singură ocazie, prin William de Amorim, exact înainte de deschiderea scorului. Prea puţin însă pentru o echipă care ţinteşte titlul. 

Kapetanos, iertat de eliminare

Din păcate, prestaţia excelentă a Stelei a fost, din nou, umbrită de o greşeală de arbitraj, a 11-a în favoarea ei în 16 etape! În minutul 26, la un corner al Stelei, Kapetanos s-a enervat de marcajul sufocant al lui Mureşan şi a replicat, luându-şi adversarul la pumni, ca la box! Grecul ar fi trebuit să fie eliminat, însă Alexandru Tudor i-a dat doar „galben“.

Astra, darnică în „luna cadourilor“

După pauză, tot Steaua a început mai bine şi putea face 2-0 prin Latovlevici (47). Golul a căzut însă în poarta lui Tătăruşanu după un şut puternic, din afara careului, expediat de Budescu, singurul fotbalist al giurgiuvenilor care s-a ridicat, cât de cât, la nivelul unui meci atât de important.

La 1-1, Astra a avut cam de 20 de minute în care a echilibrat jocul. Nu şi-a creat ocazii, însă nici nu le-a mai permis roş-albaştrilor să fie periculoşi. Asta până în minutul 75, atunci când oaspeţii le-au făcut bucureştenilor un al doilea „cadou“, după cel de la golul de 1-0. 

Bourceanu a centrat excelent după un corner, Gardoş a scăpat de marcajul lui Yoda şi a înscris cu capul. La 2-1, Astra a renunţat la luptă, iar Adi Popa şi-a înşirat adversarii ca pe mărgele, după care i-a pasat lui Piovaccari, iar italianul a stabilit scorul final (82).

CITEŞTE ŞI:

*Patronul Astrei i-a desfiinţat pe stelişti: „Nişte derbedei“. Ce l-a scos din sărite pe Ioan Niculae şi cum se va revanşa

*Amical de gală pentru Steaua: Mihai Stoica a anunţat un meci cu finalista Campionatului Mondial al Cluburilor

*Cum a reuşit Steaua să nimicească Astra: Reghecampf a dezvăluit ce a lipit pe pereţii vestiarului înainte de meci

Sâmbătă, la Giurgiu, se joacă revanşa, dar, la cum s-a prezentat, Astra are nevoie de schimbare radicală pentru a putea spera la ceva. Până atunci, giurgiuvenii rămân pe locul 1 cu 41 de puncte după 18 etape. Steaua a urcat pe doi cu 38 de puncte după 16 jocuri. Podiumul e încheiat de Petrolul, care are 37 de puncte după 17 meciuri.

VEZI REZUMATUL MECIULUI

Min. 90 - Final de partidă cu două eliminări, una de fiecare parte. Mai întâi, Pintilii vede două galbene pe parcurs de patru minute (85, 90) şi e eliminat, apoi De Amorim pleacă şi el mai devreme la vestiare, tot pentru cumul de avertismente.

Min. 82 - GOOOL STEAUA: Piovaccari a marcat din pasa lui Adi Popa.

Min. 79 - Schimbare la Astra: iese Tănase, intră Varela.

Min. 75 - GOOOL STEAUA: Bourceanu a centrat excelent după un corner, Gardoş a scăpat de marcajul lui Yoda şi a înscris cu capul.

Min. 71 - Schimbare la Astra: iese Budescu, intră Cristescu.

Min. 68 - Schimbare la Astra: iese Yahaya, intră Takayuki.

Min. 68 - Schimbare la Steaua: iese Kapetanos, intră Piovaccari.

Min. 65 - O nouă gafă uriaşă în defensiva Astrei: Găman a dat pe lângă balon, Kapetanos a trimis spre poartă din cinci metri, însă Coman a intervenit salvator.

Min. 58 - Astra a mai echilibrat partida. Steaua nu mai controlează jocul, la fel ca în prima repriză.

Min. 54 - Schimbare la Steaua: iese Stanciu, intră Chipciu.

Min. 50 - GOOOL ASTRA: Budescu a egalat cu un şut din afara careului. 

Min. 47 - Steaua a fost la un pas de 2-0: Latovlevici a primit o pasă în diagonală, care l-a lăsat singur în spatele careului Astrei, însă a greşit preluarea.

Min. 46 - Partea a doua a început.

Min. 45+1 - Pauză.

Min. 36 - O nouă greşeală de arbitraj pro-Steaua: reluările Digi Sport au arătat cum Kapetanos efectiv l-a luat la pumni pe un jucător al Astrei care îl marca la un corner al Stelei. Grecul ar fi trebuit să fie eliminat pentru ieşirea sa nervoasă, dar Alexandru Tudor n-a văzut faza.

Min. 26 - Steaua domină autoritar partida. Astra nu arată deloc ca o echipă care se bate la titlu.

Min. 16 - GOOOL STEAUA: Junior Morais a avut o intervenţie catastrofală, balonul a ajuns la Adi Popa care a deschis scorul.

Min. 14 - Ocazie uriaşă pentru Astra: William de Amorim a intrat în careul Stelei şi l-a pus la grea încercare pe Tătăruşanu cu un şut foarte periculos.

Min. 7 - Stanciu a simulat penibil în careu ca să primească penalty, dar Alexandru Tudor i-a dat „galben“ stelistului.

Min. 5 - Ocazie uriaşă pentru Steaua: Kapetanos a scăpat pe contraatac, l-a depăşit pe Mureşan, iar şutul grecului a lovit bara.

Min. 1 - Meciul a început.

Au trecut 19 etape de Liga I, fără ca Steaua şi Astra, principalele candidate la câştigarea campionatului, să se întâlnească între ele. Prima „ciocnire“ ar fi trebuit să aibă loc, în vară, în runda a 2-a, însă s-a amânat tocmai pentru 21 decembrie. Aşa s-a făcut ca returul, care se va disputa în această seară, se va juca înaintea turului.

Înainte de confruntarea de pe „Arena Naţională“, Astra e lider cu 41 de puncte după 17 meciuri. Steaua ocupă locul 3 cu 35 de puncte, adunate însă după 15 jocuri.

Iată echipele pe care le vor trimite pe teren cei doi antrenori:

Steaua: Tătăruşanu - Prepeliţă, Gardoş, Szukala, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - Adi Popa, Stanciu, Tănase - Kapetanos

Astra: D. Coman - Măţel, Găman, A. Mureşan, J.Morais - Yahaya, Laban - Yoda, Budescu, De Amorim - Yazalde

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite