VIDEO Simona Halep la Toronto: românca e în finala Rogers Cup după un meci impresionant

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sara Errani (S).
Sara Errani (S).

Simona Halep va juca prima ei finală în circuitul WTA după cea câştigată, în martie, la Indian Wells (SUA). Ocupanta locului 3 în lume a trecut, în semifinale, de Sara Errani (Italia, 17 WTA), o luptătoare prin definiţie, însă o jucătoare care, în niciun moment, n-a lăsat impresia că o poate învinge pe Simona.

Simona Halep a jucat cel mai uşor meci al ei, la Toronto, tocmai în semifinale. După două victorii dramatice, în câte trei seturi, cu Kerber şi cu Radwanska, sâmbătă, românca a fost în controlul total al duelului cu Errani.

Italianca s-a luptat cu disperare pentru fiecare punct, a început cu două game-uri luate la rând, însă, per ansamblu, a existat o diferenţă mare şi evidentă de clasă între ea şi Halep. De altfel, în niciun moment al confruntării, nici măcar atunci când era condusă cu 0-2 în primul set, Halep n-a intrat în panică. A jucat inteligent, cu mult calm şi, susţinută frenetic de un public format, în mare, de români, s-a impus cu 6-4, 6-4.

Adversara Simonei în ultimul act este Belinda Bencici (Elveţia, 20 WTA), jucătore care a trecut în trei seturi de Serena Williams, după o partidă care a durat două ore şi jumătate. 

Finala e programată pentru duminică, la ora 20.00, iar Simona Halep e favorită în faţa elveţiencei pe care a învns-o în singurul meci disputat în faţa acesteia, la Wimbledon, în 2014.

„Amazing” Simona Halep! Punctul fabulos reuşit în partida cu Sara Errani

Simona Halep s-a calificat în finala turneului de la Toronto

CITEŞTE ŞI:

*Simona Halep la Toronto: românca a fost ironizată pentru deciziile sale. Fanii ei din Canada, luaţi peste picior şi ei

*Simona Halep la Toronto: ce secret a dezvăluit în faţa reporterului după ce a ajuns în finala de la Rogers Cup

----------------------------

SETUL II

*6-4 Halep: GAME, SET, MECI! Simona a avut nevoie de patru mingi de meci pentru a ajunge în finala Rogers Cup în puţin peste o oră şi 30 de minute.

*5-4 Halep: REBREAK! Simona a condus cu 40-30 şi a valorificat prima minge de break.

*4-4: BREAK! Errani a condus cu 30-0 şi 40-15 pe serviciul Simonei care, totuşi, a egalat. Apoi, la primul deuce, şi-a pierdut serviciul.

*4-3 Halep: Errani şi-a luat serviciul la 30.

*4-2 Halep: Simona a fost condusă cu 40-30 pe serviciul ei, a salvat mingea de break, iar apoi a luat game-ul cu două puncte adjudecate consecutiv.

*3-2 Halep: Errani a reuşit un game alb pe serviciul ei şi un as pe serviciul doi! A fost abia al şaselea as pentru Errani în 2015!

*3-1 Halep: Alt game luat, lejer, de Simona pe serviciul ei, la 15.

*Errani, după ce a început meciul cu gamba dreapta bandajată, acum are probleme şi la talpa piciorului şi primeşte îngrijiri medicale.

*2-1 Halep: REBREAK! Simona a condus cu 40-15 pe serviciul adversarei şi a luat game-ul la 30.

*1-1: REBREAK! Errani a condus cu 40-0 pe serviciul Simonei şi a valorificat a doua minge de break.

*1-0 Halep: BREAK! Simona a condus cu 40-30 pe serviciul lui Errani, dar a avut nevoie de încă două mingi de break pentru a-şi adjudeca game-ul.

--------------------------------

SETUL I

*6-4 Halep: GAME, SET! Simona conduce cu 1-0.

*5-4 Halep: Game luat de Errani la 15 pe serviciul ei. Halep va servi pentru a-şi adjudeca setul.

*5-3 Halep: Simona a luat alt game pe serviciul ei la zero.

*4-3 Halep: Errani a fost condusă cu 30-40, dar a egalat şi apoi şi-a adjudecat serviciul la deuce#1.

*4-2 Halep: Simona e în mare formă. A luat game-ul pe serviciul ei la zero.

*3-2 Halep: BREAK! Simona a condus cu 40-0 pe serviciul lui Errani şi a valorificat a treia minge de break.

*2-2: Halep a fost condusă cu 0-30 pe serviciul ei, dar a s-a ajuns la 40-40, iar apoi Simona a luat game-ul.

2-1 Errani: REBREAK! Italianca a condus cu 40-15, dar Halep a egalat şi şi-a luat break-ul înapoi la deuce#2, după ce Errani a comis o dublă greşeală. Pe parcursul game-ului, Halep a reuşit, probabil, cel mai spectaculos punct câştigat în acest turneu.

*2-0 Errani: BREAK! Halep a fost condusă cu 0-30 şi 30-40 pe serviciul ei şi a cedat la primul break-point.

*1-0 Errani: Halep a condus cu 30-0 şi 40-15 pe serviciul adversarei, însă italianca a reuşit, cumva, să-şi revină, deşi serviciul ei e ciudat şi slab.

*Începe meciul. Serveşte Errani.

-----------------------------------------

UPDATE 20.02 - Jucătoarele au intrat pe teren.

------------------------------------------

Semne bune are sezonul de hard pentru Simona Halep! Chiar dacă a avut un traseu dificil la Toronto, trecând, pe rând, de Jankovici, Kerber şi Radwanska, românca a arătat un joc în creştere faţă de începutul verii.

Iar vineri seara, a reuşit o revenire senzaţională în duelul cu Angnieszka Radwanska (Polonia, 14 WTA), într-un meci pe care „Adevărul“ vi l-a oferit aici.

După această victorie dramatică, constănţeanca de 23 de ani a explicat ce i s-a întâmplat într-un prim set de coşmar, însă ea a fost criticată vehement la BT Sport, un post de televiziune britanic, după cum „Adevărul“ a scris aici.

Criticile şi victoria cu Radwanska au trecut însă, iar în această seară, Simona va juca, în semifinale, cu o adversară în faţă căreia porneşte cu prima şansă.

Sara Errani (Italia, 17 WTA) a trecut, în sferturi, de Lesia Tsurenko (Ucraina, 54 WTA), scor 6-4, 6-4 şi are avantajul că, spre deosebire de Halep, s-a impus în două seturi, a stat mai puţine minute pe teren şi e mai odihnită.

Bilanţul confruntărilor directe o avantajează însă pe jucătoarea din România, care conduce în duelurile cu Errani, scor 2-1. Iată istoricul meciurilor:

*2013 - Miami (Hard) - Victorie Errani 6-1, 6-0
*2014 - Doha (Hard) - Victorie Halep 6-2, 6-0
*2015 - Stuttgart (Zgură) - Victorie Halep 6-4, 6-4

Dacă va trece de Errani, Halep are şansa unei finale de vis cu Serena Williams (SUA, 1 WTA). Americanca o va întâlni pe Belinda Bencici (Elveţia, 20 WTA) în cealaltă semifinală, nu mai devreme de ora 01.30, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Rămâi pe adevarul.ro pentru a urmări meciul Halep - Errani, minut cu minut, în format livetext de la ora 20.00!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite