Simona Halep s-a calificat în finala „Turneului Campioanelor“ de la Sofia, după ce-a învins-o pe Ana Ivanovici. Românca a revenit în setul decisiv de la 0-3!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep (locul 14 TWA), cap de serie numărul 1, a învins-o sâmbătă, în trei seturi, scor 2-6, 6-1, 6-3, pe a doua favorită a turneului, sârboaica Ana Ivanovici (locul 16 WTA) şi s-a calificat în finala „Turneului Campioanelor“ de la Sofia. În finală, Halep o va întâlni pe Stosur, în faţa căreia a câştigat ultimul act de la Moscova, pe 21 octombrie.

Simona Halep s-a calificat în finala „Turneului Campioanelor“ de la Sofia, după o partidă fabuloasă în faţa Anei Ivanovici, fost lider al clasamentului mondial şi o jucătoare care are un Roland Garros în C.V. (2008). 

Deşi a pierdut primul set, românca şi-a dovedit apoi spiritul de luptătoare ce a făcut-o deja celebră. 

A câştigat setul al doilea, şi, mai ales, a revenit în setul decisiv, când sârboaica conducea cu 3-0! 

Din acea clipă, Halep a avut o serie incredibilă, de şase gameuri consecutive şi a câştigat partida, care a durat o oră şi 51 de minute de joc. 

Simona Halep a declarat, sâmbătă, după ce s-a calificat în finala turneului de la Sofia, că are ceva probleme la un picior, dar este foarte fericită că a învins-o pe Ana Ivanovici, informează wtatennis.com.

"Sunt foarte mulţumită de felul în care am revenit pe final. Am ceva probleme la picior, dar sunt foarte fericită că am învins. Acum mă voi odihni şi mă voi reface şi sper să am o finală bună mâine", a spus Halep pe teren, după care a cerut permisiunea să adreseze câteva cuvinte în limba română fanilor prezenţi la meci.

Este a noua finală din cariera Simonei. După ce le-a pierdut pe primele trei (Fes, de două ori, şi Bruxelles), constănţeanca le-a câştigat pe următoarele cinci (Nurnberg, ‘s-Hertogenbosh, Budapesta, New Haven şi Moscova), toate în acest an. 

În finală, Halep o va întâlni pe australianca Samantha Stosur (locul 19 WTA), pe care a învins-o de două ori în acest an. Prima dată în optimi, la Cincinnati, dar şi mai recent, pe 21 octombrie, în ultimul act al turneului de la Moscova. 

Finala este programată duminică, de la ora 17.20. 

Românca va încheia anul pe locul 11 în ierarhia mondială, cea mai bună clasare din cariera sa. 


Comentariul LIVE TEXT al partidei Simona Halep-Ana Ivanovici (2-6, 6-1, 6-3)

Setul III: Halep – Ivanovici  6-3

Halep îşi face serviciul fără probleme, se duce la 40-15, apoi câştigă game-ul, setul şi meciul

Simona serveşte pentru a câştiga meciul

Setul III: Halep – Ivanovici  5-3

Ivanovici e descumpănită. Are serviciul, dar Halep se duce la 30-0, apoi la 40-15 şi mai reuşeşte un break. Fabulos. Românca a câştigat cinci gameuri consecutive.

Setul III: Halep – Ivanovici  4-3

Superb. Simona are moralul şi avantajul în setul decisiv. Îşi câştigă serviciul şi face 4-3 la gameuri, după ce fusese condusă cu 3-0! 

Setul III: Halep – Ivanovici  3-3

Simona revine fabulos! Ivanovici a condus cu 30-15, Halep a făcut 40-30, apoi a reuşit break-ul. 

Ivanovici este cea care solicită acum intervenţia fizioterapeutului. Acuză dureri la mijloc şi la spate 

Setul III: Halep – Ivanovici 2-3

Game fabulos al Simonei, pe propriul serviciu. Deşi Ivanovici a condus cu 40-0, Simona a egalat apoi a câştigat game-ul!

Setul III: Halep – Ivanovici 1-3

Primele semne de speranţă. Serveşte Ivanovici, Halep face 40-0, apoi câştigă break-ul la 0. Primul game pentru Simona în setul decisiv

Setul III: Halep – Ivanovici 0-3

Simona pierde contactul cu meciul. Are serviciul, dar Ivanovici se duce la 40-15. Dublă greşeală, iar Ivanovici se distanţează la 3-0 în setul decisiv

Setul III: Halep – Ivanovici 0-2

Game extrem de disputat, probabl cel mai lung de până acum. Sârboiaca a condus cu 40-15, dar Simona a revenit în joc şi a reuşit să egaleze, 40-40! Ivanovici trece în avantaj, Halep egalează. Iar avantaj pentru Ivanovici, Simona revine şi egalează. Avantaj Halep, egalează apoi Ivanovici. Sârboaica obţine avantajul, apoi şi gameul.  

Setul III: Halep - Ivanovici 0-1

Ivanovici a început mai bine setul decisiv şi a reuşit primul break

Simona Halep a egalat situaţia. Este 1-1 la seturi. Semifinala se va tranşa în setul decisiv

Setul II: Halep - Ivanovici 6-1 (34 de minute de joc)

Setul II: Halep – Ivanovici 6-1 

Ivanovici a servit pentru a rămâne în set. Totuşi, Simona a condus cu 40-15, 40-30, apoi a făcut break-ul şi a câştigat setul! 

Setul II: Halep – Ivanovici 5-1

Game disputat, pe servicul lui Halep. 30-30, 40-40, dar Simona câştigă în cele din urmă

Setul II: Halep – Ivanovici 4-1

Sârboaica câştigă primul său game din setul secund, pe propriul serviciu

Setul II: Halep – Ivanovici 4-0

Simona continuă foarte bine pe propriul serviciu, se duce la 40-15, dar Ivanovici egalează, apoi trece în avantaj. În cele din urmă, românca îşi câştigă serviciul!

Început excelent de set secund pentru Simona, care joacă foarte bine

Setul II: Halep – Ivanovici 3-0

Halep revine în joc. Face 30-0 pe serviciul lui Ivanovici, 40-0, apoi face break-ul la 0! 

Setul II: Halep – Ivanovici 2-0

Simona se duce la 40-15, se ajunge la 40-30, apoi Halep reuşeşte să-şi câştige game-ul

Setul II: Halep – Ivanovici 1-0

Ivanovici serveşte prima, dar Simona dă semne de revenire în joc. Face 40-15, apoi reuşeşte break-ul

Ana Ivanovici discută iarăşi cu antrenorul, în timp ce Halep a solicitat intervenţia fizioterapeutului. Acuză probleme la mijloc

Este primul set pierdut de Simona Halep la „Turneul Campioanelor“ de la Sofia

Setul I: Halep - Ivanovici 2-6 (37 de minute de joc)

Simona Halep - Ana Ivanovici 2-6

Ivanovici pare de neoprit. Face 30-15, pe serviciul lui Halep, apoi 40-15, dar românca egalează la 40-40. Se impune în cele din urmă Ivanovici, care câştigă primul set

Urmează Halep la serviciu, obligată să câştige game-ul pentru a rămâne în set

Simona Halep - Ana Ivanovici 2-5

Simona pare că îşi revine, pe serviciul Anei Ivanovici. Face 30-0, dar sârboiaca egalează. Simona trece în avantaj, 40-30, Ivanovici egalează iarăşi, trece în avantaj, apoi reuşeşte game-ul! Sârboaica solicită apoi să discute cu antrenorul

Simona Halep - Ana Ivanovici 2-4

Început slab al Simonei, pe propriul serviciu. Ivanovici face 40-0, apoi câştigă şi face break-ul

Simona Halep - Ana Ivanovici 2-3 

Halep a început iarăşi bine pe serviciul adversarei, a avut 30-0, dar Ivanovici a egalat. Halep a avut 40-30, apoi sârboaica a egalat, 40-40. Halep a făcut avantaj, Ivanovici a egalat iarăşi. Game extrem de disputat. A urmat un as pentru Ivanovici, apoi şi game.

Simona Halep - Ana Ivanovici 2-2

Game mai disputat, 30-30, apoi 40-40. Sârboaica a avut avantaj, apoi a reuşit rebreak-ul 

Simona Halep - Ana Ivanovici 2-1 

Simona reuşeşte deja primul break. A fost încă un game disputat, pe serviciul sârboaicei, s-a ajuns la 40-40, iar românca s-a impus la final

Simona Halep - Ana Ivanovici 1-1 

Simona n-are probleme pe serviciul ei, câştigă la 0. 

Simona Halep - Ana Ivanovici 0-1

Sârboaica serveşte prima. Game disputat, s-a ajuns la 40-40, dar sârboaica îşi câştigă în cele din urmă seviciul

Simona Halep - Ana Ivanovici 0-0 


Mă simt bine, a fost o săptămână foarte bună pentru mine. Va fi un meci greu cu Ana, dar cred că voi face o partidă bună. Mă susţin foarte mult şi fanii români din tribune şi sper să le ofer un meci bun“, a declarat Simona, înainte de startul partidei.

Halep (22 de ani) şi-a câştigat grupa la „Turneul Campioanelor“, în timp ce Ivanovici (25 de ani) a încheiat pe locul secund în cealaltă grupă. 

Românca a ajuns în semifinale cu trei victorii din trei posibile şi fără a pierde un set. 

În duelurile directe, sârboaica Ivanovici conduce cu 1-0. Este vorba despre o partidă din primul tur de la Doha, din acest an, unde românca s-a retras, din cauza unor probleme medicale, în setul secund. Atunci, primul set a fost câştigat de Ivanovici cu 6-3. 

În cealaltă semifinală de la Sofia se întâlnesc Samantha Stosur (Australia, locul 19) şi Anastasia Pavliucenkova (Rusia, locul 26). 

Pe ambele, Halep le-a învins în ultima lună. Pe prima, Simona a bătut-o în finala turneului de la Moscova, pe a doua în urmă cu câteva zile, chiar la Sofia, în grupele competiţiei. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite