Simona Halep - Lucie Safarova 6-4, 7-5 în optimi la Cincinnati. Românca se califică în sferturi, unde ar putea da peste un adversar foarte greu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep n-a avut un meci foarte uşor împotriva lui Lucie Safarova, jucătoare clasată pe locul 17 mondial, dar până la urmă şi-a adjudecat victoria în minimum de seturi, scor 6-4, 7-5, după o oră şi 29 de minute de joc. În sferturi, românca ar putea s-o întâlnească pe Maria Sharapova.

Românca a trecut în două seturi de Lucie Safarova, din Cehia, scor 6-4, 7-5 şi a ajuns printre ultimele opt jucătoare rămase în competiţia de la Cincinnati. Începutul de meci a fost mai împleticit pentru Simona Halep, care a pierdut şase mingi la rând până să-şi intre în mână. Odată găsită cadenţa, românca nu a mai putut fi oprită de locul 17 mondial din drumul spre victorie. Jucătoarea din Constanţa a evoluat vizibil mai bine faţă de meciul precedent, a fost mult mai agresivă şi a realizat puncte importante direct din serviciu, plasând şi cinci aşi în careul opus.

De partea cealaltă a fileului, Lucie Safarova, şi ea semifinalistă la Wimbledon, şi-a trecut în cont multe greşeli neforţate şi a “trăit” doar în setul al doilea, când a făcut şi două breakuri. Insuficiente însă, pentru că Halep a câştigat de trei ori pe serviciul adversarei şi a câştigat meciul cu Safarova, spre satisfacţia românilor aflaţi în tribunele americane. Meciul a durat aproape 90 de minute, iar statistica a fost de partea Simonei, diferenţa majoră fiind în dreptul greşelilor neforţate: 42 Safarova, doar 24 Halep.

“Coşmarul” Şarapova în sferturi?

În sferturile de finală, Simona Halep o va întâlni pe învingătoarea dintre Maria Şarapova şi Anastasia Pavlyuchenkova. Meciul dintre rusoaice se dispută joi seara, la ora 22.00, ora României. Cel mai probabil, pe Halep o aşteaptă un nou meci cu Şarapova, rusoaica impunându-se până acum în toate cele patru meciuri directe în care a întâlnit-o pe Simona.

E sigură de locul 2

Cert este că Simona a egalat performanţa de anul trecut, când a ajuns tot până în sferturile turneului de la Cincinnati, învinsă fiind atunci de Serena Williams. Mai mult, după eliminarea Petrei Kvitova, Simona Halep e sigură de locul doi din clasamentul WTA pentru cel puţin încă o săptâmănă. În afara Kvitovei, şi alte tenismene de top au părăsit competiţia americană, printre care şi Eugenie Bouchard, care s-a “împiedicat” în faţa Kuzneţovei.


Setul II

Halep - Safarova 7-5

7-5 După două mingi de meci irosite, Simona câştigă greu game-ul care îi aduce victoria în două seturi.

6-5 Simona profită de o greşeală colosală a Safarovei şi face breakul. Românca serveşte pentru câştigarea partidei.

5-5 Game alb reuşit de româncă. Setul pare că se va decide la tie-break.

4-5 Se îngroaşă gluma pentru Simona. Safarova trece în avantaj şi e la un punct de câştigarea setului

4-4 Românca reuşeşte un break alb, performanţă repetată la scurt timp şi de Safarova.

3-3 Safarova se luptă pentru fiecare minge şi reuşeşte al doilea punct consecutiv, dar Simona se ţine scai şi nu-i permite cehoaicei să se distanţeze.

2-2 Românca iroseşte şansa de a se desprinde, iar ceahoica face primul ei break şi egalează.

2-1 Simona face rapid un break şi serveşte pentru a se distanţa de adversara ei.

1-1 Cehoaica începe tare setul secund şi îşi câştigă serviciul, la fel şi Simona


Setul I 

Halep - Safarova 6-4

6-4 Simona nu greşeşte şi face punctul câştigător pe serviciul ei, câştigând setul.

5-4 Ceahoaica rămâne la o lungime în spatele lui Halep, care serveşte pentru câştigarea primului set.

5-3 Simona câştiga un game foarte disputat, în care Safarova a condus la un moment dat cu 40-30.

4-3 Safarova reduce din diferenţă

4-2 Simona sparge gheaţa şi reuşeşte primul break al meciului, după care îşi câştigă din nou serviciul. 

2-2 Jucătoarea din Cehia se descurcă de minune pe propriul serviciu, la fel şi Halep.

1-1 Simona face patru puncte consecutive şi îşi câştigă şi ea serviciul.

0-1. Lucie Safarova are prima minge a meciului şi reuşeşte un game alb.


Dacă va trece de Safarova, Halep va juca în sferturile de finală de la Cincinnati cu învingătoarea din meciul Maria Şarapova (6 WTA) - Anastasia Pavlyuchenkova (25 WTA). Românca ar avea, astfel, prilejul de a-şi lua revanşa în faţa lui Sharapova, care a învins-o anul acesta în finala de la Roland Garrros.

Anul trecut, Halep (locul 25 WTA la acea vreme) s-a oprit în sferturi la Cincinnati, fiind învinsă de Serena Williams, scor 0-6, 4-6.

Halep şi Safarova s-au mai întâlnit de trei ori până acum, iar scorul este 2-1 în favoarea româncei. Aceasta a câştigat în 2013 în semifinale la Nurnberg (zgură), cu 6-3, 0-6, 6-2 şi în 2014, în turul III de la Indian Wells (hard), cu 6-2, 4-6, 6-4. Safarova s-a impus o singură dată în faţa Simonei, în 2011, în turul II la Toronto, cu 6-2, 6-4.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite