Seară de coşmar pentru români în Europa. Astra a fost învinsă de AZ Alkmaar şi a ratat calificarea în grupele Ligii Europa, iar Steaua n-a reuşit decât o victorie de palmares în Norvegia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Formaţia Astra Giurgiu a ratat calificarea în grupele Ligii Europa, după ce a fost învinsă, joi, în deplasare, cu scorul de 2-0 (0-0), de echipa olandeză AZ Alkmaar, în returul play-off-ului competiţiei. Steaua a învins Rosenborg cu 1-0, dar a ratat calificarea.

Tehnicianul Astrei Giurgiu, Marius Şumudică, a declarat că formaţia sa a jucat fără agresivitate şi nu a ştiut să gestioneze bine anumite momente la meciul cu AZ Alkmaar, pierdut, scor 0-2, rezultat în urma căruia s-a ratat calificarea în grupele Ligii Europa. 

"Nu am ştiut să gestionăm faptele în anumite momente. N-am arătat bine nici fizic. Consider că AZ a meritat calificarea. Am jucat prost, fără agresivitate. Din punct de vedere al lotului suferim. Au fost mult peste noi, din punct de vedere fizic, al agresivităţii. Mă aşteptam la mai mult de la unii dintre jucători. La ce probleme sunt, jucătorii Astrei sunt eroi. Calificarea rezolva probleme financiare mari, e o pierdere mare pentru noi", a declarat Şumudică, la DigiSport.

Directorul sportiv al Stelei, Mirel Rădoi, a declarat joi seară, după eliminarea din Liga Europa, că steliştii sunt dezamăgiţi de acest deznodământ, dar a menţionat că pentru a avea din nou acces "la aceste meciuri frumoase" trebuie să termine campionatul pe primul loc. "Speram să câştigăm cu 3-0 şi să ne calificăm la loviturile de departajare. Cu toţii suntem vinovaţi pentru parcursul slab. Trebuie să învăţăm şi din aceste eşecuri, să rămânem cu ceva pozitiv din aceste meciuri. Mă bucur că am avut acea discuţie sinceră cu jucătorii şi cu patronul echipei şi că am decis să continui pe acest drum", a spus Rădoi.

UPDATE GOOOL ALKMAAR Robert Muhren dublează avantajul olandezilor în minutul 85, iar Astra este eliminată mai mult ca sigur. 

UPDATE GOOOL ALKMAAR Jop van der Linden deschide scorul în minutul 81 al partidei din Olanda, scor la care Astra Giurgiu părăseşte cupele europene. 

UPDATE Steaua a pus stăpânire pe joc. A început să domine după ce Adi Popa a marcat. Se simte dorinţa jucătorilor lui Rădoi de a forţa calificarea. Tade a schimbat faţa jocului. De partea cealaltă, Silviu Lung Jr. a fost din nou la post, la şutul periculos al lui Janssen şi Astra îşi păstrează fragilul avantaj din tur. 

UPDATE Ocazie mare şi pentru Astra Giurgiu. Găman reia cu capul din zece metri, dar balonul loveşte gazonul şi sare peste poartă, în minutul 62 al meciului cu AZ Alkmaar. 

UPDATE GOOOOL STEAUA Adi Popa deschide scorul în Norvegia în minutul 53 al meciului cu Rosenborg. Mijlocaşul a scăpat singur cu portarul, l-a driblat şi a înscris, după un assist de geniu al lui Chipciu. 

UPDATE Asediu la poarta Astrei. Lung respinge excelent şutul lui Johansson. De partea cealaltă, Mirel Rădoi a efectuat o dublă schimbare la Steaua. Au intrat Tade şi Papp în locul jucătorilor Iancu şi Alcenat. 

UPDATE Se anunţă o repriză secundă încinsă la Alkmaar. Astra are de apărat acel 3-2 obţinut în tur. De partea cealaltă, steliştii mai păstrează doar şanse teoretice la calificare.

UPDATE La pauză, tabelele de marcaj ale ambelor arene indică acelaşi scor: 0-0. La acest scor, Astra Giurgiu e calificată în grupele Ligii Europa, iar Steaua ratează a 12-a calificare consecutivă în grupele unei competiţii continentale. 

UPDATE  Pe stadionul din Trondheim, Steaua îşi continuă evoluţia nefericită. Minutul 40. Iancu şutează, dar mingea deviată de un fundaş advers poposeşte în braţele portarului Hansen. 

UPDATE  În minutul 27, Lung scoate din nou un şut din careu expediat de Gouweleeuw. De partea cealaltă, Steaua n-a avut nicio ocazie de gol în prima jumătate de oră. 

UPDATE Astra traversează o perioadă excelentă. Elevii lui Şumudică au şase succese consecutive în toate competiţiile. Ultima înfrângere a echipei din Giurgiu datează din ulie, 1-5 cu ASA.

UPDATE Plouă torenţial la Trondheim. Norvegienii ţin la distanţă de propria poartă campioana României. În Olanda, ritmul partidei este destul de slab. Alkmaar nu pare o echipă care să fie în postura să forţeze, deşi trebuie să marcheze. 

UPDATE Steaua a trimis în teren următoarea echipă: Niţă - Alcenat, Varela, Toşca, Guilherme - Muniru, Filip - Popa, Stanciu, Chipciu - Iancu. De asemenea, Astra joacă în următoarea formulă: Lung - Queiros, Oros, Găman, Morais -  Dandea, Lovin - Enache, Budescu, De Amorim - Alibec.  

Antrenorul echipei Steaua Bucureşti, Massimo Pedrazzini, a declarat că formaţia sa trebuie să spele ruşine de la meciul tur cu Rosenborg Trondheim, pierdut, pe teren propriu, cu scorul de 3-0. "Meciul este foarte important, deoarece trebuie să aratăm că în primele 60 de minute din tur am fost o echipă bună care a pus în dificultate o formaţie experimentată ca Rosenborg. Trebuie să spălăm ruşinea din tur, iar băieţii ştiu că trebuie să se întoarcă cu un rezultat pozitiv. Nu putem schimba atitudinea într-o clipă, dar am arătat că suntem o echipă valoroasă. Avem de câştigat onoare şi în fotbal nu se ştie niciodată ce se poate întâmpla. Ne dorim să marcăm repede, dar este un meci de 90 de minute şi nu trebuie să ne grăbim. Trebuie să fim mai concentraţi şi mai atenţi. Am avut o întâlnire cu patronul, i-a încurajat pe jucători şi le-a promis o primă de calificare de 50.000 de euro", a spus Pedrazzini.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite