Liga I „pute“ din ce în ce mai tare: câte meciuri suspecte au fost în ultimele etape şi ce echipe încă nu s-au „murdărit“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul partidelor urât mirositoare creşte cu cât ne apropiem de finalul campionatului, semn că, dacă nu „joci“ bine în culise, atunci şansele tale de a rămâne în Liga I scad considerabil.

„Orice pentru supravieţuire“. Iată motto-ul neoficial al celor mai multe echipe care sunt implicate în lupta pentru evitarea retrogradării.

Într-un campionat atât de slab, încât până acum două săptămâni, exact jumătate din cele 18 echipe aveau emoţii mari pentru rămânerea în prima ligă, jocurile de culise au devenit o „armă“ importantă pentru majoritatea formaţiilor. O analiză a ultimelor etape arată că numărul meciurilor suspecte creşte cu câte se apropie finalul campionatului. Explicaţia? Lupta pentru titlu s-a încheiat, Dinamo şi-a asigurat locul de Liga Europa, în proporţie de 99%, iar FC Vaslui a aflat că, indiferent de rezultate, va retrograda, neavând licenţă.

În aceste condiţii, grupările fără obiectiv, precum Dinamo, FC Vaslui sau Pandurii, s-au transformat în „mama răniţilor“. Cum? Furnizând puncte pentru echipele angrenate în lupta pentru evitarea retrogradării. Ultima etapă a adus însă şi o situaţie nouă.

„Lupii“ îşi recuperează punctele cu Steaua?

Duminică seara, Viitorul a trecut, surprinzător, de Petrolul, în condiţiile în care prahovenii veneau după cinci victorii consecutive în campionat. La Chiajna însă, „lupii“ s-au prezentat ca o trupă anesteziată, ceea ce l-a scos din sărite şi pe patronul Dan Capră.

„Echipa a fost de nerecunoscut. Până şi pregătirea meciului a fost un dezastru. Le-am spus unor jucători de bază, dar şi antrenorului că ne aşteaptă un meci foarte greu. Noi veneam după mai multe victorii şi am fost foarte relaxaţi, nemontaţi. E mai mult decât ruşinos cum s-a prezentat echipa şi cum a fost pregătit meciul. Sunt de doi ani şi jumătate la acest club şi n-am mai văzut aşa ceva“, a declarat Capră pentru „ProSport“. 

Totuşi, acesta a respins acuzele de blat: „E o tâmpenie să zici aşa ceva. Şi eu sunt nemulţumit şi nu-mi pot explica ce s-a întâmplat“.

Deşi Capră a dat asigurări că Petrolul „n-a stat capră“ în meciul cu Viitorul, în lumea fotbalului circulă o variantă menită să explice cum de şi-ar fi permis „lupii“ să piardă, la Chiajna, şi să pice pe locul 3. Potrivit acestei teorii, prahovenii urmează să recupereze de la Steaua punctele făcute „cadou“ Viitorului. 

E un mecanism care ar fi funcţionat şi acum câteva săptămâni: FC Vaslui a pierdut, acasă, cu Viitorul şi apoi a învins în Ghencea. Probabil, nu vom afla niciodată cât adevăr există în aceste teorii, însă, potrivit suspiciunilor, Steaua ar fi virat şase puncte în contul Viitorului, după ce, în sezonul trecut, a făcut un meci ruşinos cu echipa lui Hagi, pierzând 2-5 în Ghencea!

Urmează alte cinci jocuri suspecte

Dintr-o analiză „Adevărul“ reiese că, până în acest moment, Săgeata, Ceahlăul şi Gaz Metan sunt cele mai curate echipe angrenate în lupta pentru „supravieţuire“.

Totuşi, rămâne de văzut dacă şi ele se vor „murdări“ sau nu în cele două etape rămase. În rundele cu numărul 33 şi 34, sunt programate cinci partide în privinţa corectitudinii cărora există semne de întrebare: 

*Ceahlăul – Vaslui

*Petrolul - Steaua

*CFR Cluj – Gaz Metan

*„U“ Cluj – Pandurii

*Săgeata – CFR Cluj

Toate aceste confruntări implică formaţii fără obiectiv pentru care o eventuală înfrângere n-ar fi o problemă. 

Am pierdut fără drept de apel, am făcut un meci foarte slab. Mi-e ruşine de o astfel de situaţie, dar în niciun caz n-am făcut un joc în favoarea Viitorului. Îmi pare rău că suporterii au plecat înainte de final. Răzvan Lucescu antrenor Petrolul  

Meciurile suspecte din ultimele săptămâni

Etapă Meci

32 FC Vaslui – Oţelul 1-4

32 Viitorul – Petrolul 2-0

30 FC Braşov – Dinamo 2-0

29 „U“ Cluj – FC Vaslui 1-0

29 Pandurii – ACS Poli 0-1

26 FC Vaslui – Viitorul 0-1

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite