Legea junglei: Tadici susţine rasismul în România. Declaraţii scandaloase despre manifestările grobiene de la Zalău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul celor de la HC Zalău a pornit într-un război cu Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, deoarece, spre deosebire de Federaţia Română de Handbal (FRH), CNCD a luat măsuri după incidentele din timpul partidei HC Zalău – HCM Baia Mare.

Gheorghe Tadici nu înţelege sau se preface că nu înţelege incidentele despre care „Adevărul“ a scris aici:

*Scandal de rasism în handbalul feminin românesc. Suporterii echipei lui Tadici au făcut-o să plângă pe Allison Pineau

*Cazul Pineau, explicaţii uluitoare pentru lipsa de reacţie a oficialilor în faţa rasismului. „Obervatorul ne-a spus că el nu ştie engleză şi că n-a înţeles“

*Handbalista Allison Pineau îşi caută dreptatea la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării

După ce a reuşit să şteargă toate pedepsele date de FRH, în acest caz, folosindu-se de influenţa sa în cadrul federaţiei, după cum „Adevărul“ a explicat aici, Tadici încearcă să pună cu botul pe labe şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Tehnicianul celor de la HC Zalău a fost revoltat de deciziile CNCD despre care „Adevărul“ a scris aici şi s-a lansat într-o tiradă absurdă, după cum a relatat prosport.ro, insistând că, de fapt, la Zalău, nu s-a întâmplat nimic grav.

Ce a spus?

„Când va veni o decizie scrisă din partea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării o vom ataca. E clar că n-au niciun fel de probe. După meciul respectiv, nimeni n-a reclamat că a existat vreo discriminare sau manifestări rasiste, nici oficialii clubului HCM Baia Mare, nici oficialii jocului, nici antrenorii, nici jucătoarele. Apoi, discriminare şi rasism sunt, aşa cum spunea şi un om specializat de la Jandarmerie, atunci când, în mod premeditat, un grup organizat strigă lozinci şi expresii rasiste. Nu atunci când un suporter izolat începe şi strigă, caz în care trebuie depistat şi aplicată legea. Nu poţi să pedepseşti un oraş întreg. CNCD are ca probe mass-media, iar noi aşteptăm adreasa oficială cu motivarea pentru a ataca decizia. N-am auzit în istoria ultimlor 26 de ani ca o structură, organizaţie de tipul CNCD, să amendeze observatorul şi arbitrii unei partide. E o aberaţie“, a spus Tadici.

Vrea măsuri şi mai dure împotriva lui Geiger

„Adevărul“ a scris, astăzi, despre situaţia aberantă în care a ajuns Melinda Geiger (HCM Baia Mare). Aceasta a fost amendată de Comisia de Disciplină din cadrul FRH, deoarece şi-a apărat, printr-o postare pe Facebook, colegele agresate, la Zalău!

Gheorghe Tadici e de părere că Geiger a scăpat ieftin, primind o amendă de 1.000 de lei, şi vrea o sancţiune şi mai aspră pentru jucătoarea naţionalei!

„Nu suntem mulţumiţi, iar clubul trebuie să treacă prin ambele instanţe ale FRH (n.r. – Comisiile de Disciplină şi Apel), înainte de a merge şi mai departe“, a comentat Tadici, lăsând de înţeles că HC Zalău o va da în judecată pe Geiger şi pe cale civilă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite