Lecţie pentru Cătălina Ponor! O gimnastă de 41 de ani va bifa în vară cea de-a şaptea Olimpiadă a carierei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
GIMNASTICĂ: Oksana Şuşovitina nu va participa la CM de la Londra

România a ratat calificarea la Olimpiada de la Rio de Janeiro, urmând a lipsi după 48 de ani de la cea mai importantă competiţie a  lumii .

Ce n-a reuşit Cătălina Ponor, revenită în activitate special pentru Olimpiadă, a reuşit o sportivă de 41 de ani. Oksana Şuşovitina, care a concurat pentru Uniunea Sovietică, Comunitatea Statelor Independente, Uzbekistan şi Germania, va deveni cea mai în vârstă gimnastă din istorie participantă la o ediţie a Jocurilor Olimpice.

Ea a câştigat medalia de aur cu echipa Comunităţii Statelor Independente (fosta URSS) la prima ediţia a JO la care a participat, la Barcelona, în 1992, şi o medalie de argint la sărituri pentru Germania, la Beijing - 2008. Şuşovitina şi-a asigurat, weekendul trecut, participarea în proba de sărituri la turneul de la Rio de Janeiro. Ea mai are în palmares şi 11 medalii mondiale, ultima obţinând-o în 2011. Oksana Şuşovitina s-a născut în iunie 1975, iar în 1999 a născut un băiat, Alisher, care în 2002 a fost diagnosticat cu leucemie. Atunci sportiva a decis să se mute în Germania, pentru ca fiul ei primească îngrijirea necesară. Şuşovitina a ales să concureze pentru Germania şi a revenit în competiţii pentru a câştiga banii de care avea nevoie pentru tratamentul băiatului, a relatat News.ro. 

Înainte de Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, ea a anunţat că aceasta va fi ultima competiţie la care va participa. A preluat conducerea echipei Uzbekistanului, iar în februarie 2013, federaţia internaţională i-a dat acceptul de a-şi schimba din nou naţionalitatea şi pentru a-şi reprezenta ţara la JO de la Rio, din perioada 5-21 august.

Mesajul Cătălinei Ponor după ratarea calificării la Olimpiadă. Vezi AICI ce va face fosta campioană

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite