Jaful legal devine o modă în România: de ce insolvenţa face ravagii în Liga I şi ce echipe vor mai apela la ea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După Rapid, Universitatea Cluj, Oţelul Galaţi, Dinamo, Petrolul şi CFR Cluj, în curând, numărul echipelor care îşi vor „ţepui“ creditorii va ajunge la opt.

Tot mai multe echipe din România optează pentru insolvenţa, deoarece prin această manevră se poate şterge cea mai mare parte a datoriilor acumulate în timp. 

Pe scurt, toţi cei care au de recuperat bani de la o societate intrată în insolvenţă se vor aşeza la masa credală şi, din acel moment, există două soluţii:

*Ori renunţă la o mare parte din sumele pe care le au de recuperat, în speranţa că vor încasa, totuşi, ceva, cândva.

*Nu renunţă la sumele pe care le au de recuperat, societatea cu probleme intră în faliment şi, oricum, nu plăteşte mai nimic din datoriile acumulate.

Având în vedere ce înseamnă insolvenţa la noi, italianul Renzo Rossi, cel care a lucrat mai mulţi ani în fotbalul românesc, a oferit o descriere plastică pentru această manevră: „Insolvenţa e furt legal“.

Dragomir: „Urmează Pandurii şi CSMS Iaşi“

Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, e convins că, în curând, vom avea opt echipe aflate în insolvenţă în prima ligă.

„Aproape sigur şi Pandurii şi CSMS Iaşi vor intra în insolvenţă. Atât timp cât e sărăcie în ţară şi o parte din patroni sunt în puşărie, nu văd un viitor luminos pentru fotbalul românesc“, a afirmat Dragomir în ziarul „Ring“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite