INTERVIU Nadia Comăneci. „Cel mai des visez că sunt strigată să evoluez la bârnă“. Care e melodia care o face să danseze în orice moment al zilei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nadia a obşinut primul zece la bârnă
Nadia a obşinut primul zece la bârnă

La 55 de ani, Nadia Comăneci rămâne unul dintre cele mai mari nume din istoria sportului de pe întregul mapamond.

Poate şi de aceea orice apariţie a ei, orice declaraţie sau interviu stârnesc interes. Nadia a vorbit pentru www.suntemcuvoi.ro, făcând o serie de dezvăluiri:

Au fost multe momente frumoase în activitatea mea de sportiv, dar cred că cel mai  frumos  moment poate fi considerat cel de la Montreal şi primirea călduroasa din ţară. Acel 10 de la Olimpiadă a făcut istorie şi, pentru mine, a însemnat stabilirea unui destin”

„Am avut şansa ca la Oneşti să se deschidă o mică sală de gimnastică unde mama m-a dus să-mi consum energia. Gimnastica mi-a oferit foarte multe, m-a învăţat şi mai multe lucruri, m-a făcut să fiu persoana care sunt astăzi. Este sportul pe care l-am ales sau, mai bine zis, care m-a ales pe mine. E sportul pe care il iubesc”

.„În cazul meu nu pot spune că am renunţat la gimnastică vreodată. M-am retras din activitatea competiţională când trebuia, când primisem foarte multe de la gimnastică, ca sportiv, dar am rămas în lumea sportului. Am avut un parcurs normal şi, din acest motiv, nu pot spune că am simţit un gol în urma retragerii”.

"Cel mai des visez că sunt strigată să evoluez la bârnă. Şi de cele mai multe ori îmi iese perfect”

 „Îmi place sa cred că sunt un ambasador al sportului, al gimnasticii. Sunt implicată în multe evenimente legate de sport, de promovarea sportului, diverse activităţi umanitare. Sunt membru onorific al  Comitetului Internaţional Olimpic, sprijin activ "Special Olympics", organizaţie care se implică în organizarea unor competiţii rezervate persoanelor cu handicap, fac parte din conducerea Academiei "Laureus World Sport", unde sunt adunate fonduri impresionante pentru sprijinirea sportului, sunt membră a "FIG Foundation", o prestigioasă fundaţie ce are ca scop sprijinirea fostelor gimnaste care rămîn cu sechele după terminarea carierei. În România sunt aproape de Federaţia de Gimnastică, de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi am Fundaţia Nadia Comaneci, care sprijină mişcarea sportiva”.2015 a fost un an greu pentru gimnastica din Romania"

" Fetele noastre au ratat calificarea directa la Olimpiada si au nevoie de un turneu de precalificare pentru a merge la Rio. Am fost tristă, mi-a părut rău. Cred că a fost o ratare emotională, fetele erau pregătite tehnic. Dar mai avem o şansă. Ele trebuie să înveţe din această experienţă, trebuie stabilită o strategie şi, până în aprilie, să depăşească acest moment. În viaţă există şi eşecuri, important este să reuşeşti să te aduni şi să treci peste ele" 

"Dimineaţa, acasă, primul lucru este să pregătesc masa lui Dylan şi sp-l pregătesc de şcoalp, al doilea este să pregătesc masa lui Bart şi ulterior pentru mine. La fel şi seara: îi dau de mâncare lui Dylan şi îl pregătesc de culcare, pregătesc masa pentru Bart şi pentru mine şi finalizez activităţile ce ţin de gospodarie.” 

In exclusivitate pentru www.suntemcuvoi.ro, Nadia a dezvăluit şi care este piesa care o face sa danseze instant, indiferent unde se afla si in ce moment al zilei: Bee Gees - Stayin Alive!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite