Ibra versus Messi, super atac versus apărare beton. PSG – Barcelona şi Bayern – Juventus, primele sferturi ale Ligii Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Messi a fost principalul motiv pentru care Ibrahimovic s-a despărţit de Barcelona. FOTO: Goal.com
Messi a fost principalul motiv pentru care Ibrahimovic s-a despărţit de Barcelona. FOTO: Goal.com

Astăzi, de la ora 21.45, se dispută primele două „sferturi” ale Ligii Campionilor. La Paris, PSG întâlneşte Barcelona , iar la Munchen, Bayern, după ce-a zdrobit-o pe Hamburg (9-2) în Bundesliga, primeşte replica lui Juventus, echipa cu cea mai tare apărare din Ligă.

Cu Messi în postura singurului jucător din istorie care a marcat împotriva tuturor adversarilor din campionatul spaniol, într-un sezon, dar şi cu Vilanova şi Abidal printre reveniri. Aşa se prezintă Barcelona la examenul cu bogaţii Parisului. 

Deşi n-a făcut sâmbătă deplasarea la Vigo, cu Celta (2-2), antrenorul Tito Vilanova (44 de ani) a condus duminică cel de-al doilea antrenament al echipei, de la revenirea sa de la New York, petrecută săptămâna trecută. Vilanova a suferit în decembrie 2012 o nouă operaţie pentru îndepărtarea unei tumori la gât, după cea din noiembrie 2011, iar din ianuarie a efectuat în SUA tratamente de radioterapie şi chimioterapie. În absenţa sa, cu Jordi Roura pe bancă, Barca a jucat 14 partide oficiale, din care a câştigat nouă şi a pierdut trei. Deşi a fost eliminată din Cupa Spaniei, de Real, a reuşit să tranşeze „dubla” din optimile Ligii Campionilor, cu AC Milan. 

Este apt de joc şi francezul Abidal, care sâmbătă, la exact un după ce a fost supus unui transplant de ficat, a fost inclus în lot la meciul cu Celta, unde n-a jucat însă niciun minut. Pentru PSG, cea mai importantă veste este reducerea suspendării lui Ibrahimovic, suedezul fiind apt pentru „dubla” cu fosta sa echipă. 

PSG – FC BARCELONA, AZI, 21.45, DIGI SPORT 1, DOLCE SPORT 1

ECHIPE PROBABILE:

Sirigu – Jallet, Thiago, Alex, Maxwell – Moura, Matuidi, Verratti, Pastore – Ibrahimovic, Lavezzi

Absenţi: Motta (accidentat)

Antrenor: Carlo Ancelotti

Valdes – Alves, Pique, Mascherano, J.Alba – Xavi, Busquets, Iniesta – Fabregas, Messi, Villa

Absenţi: Puyol, Adriano (accidentaţi), Pedro (suspendat)

Antrenor: Tito Vilanova

Stadion: „Parc des Princes”

Arbitru: Wolfgang Stark (GER)

Heynckes doarme cu “Bătrâna Doamnă”

Niciun meci nu seamănă cu altul. Un truism din fotbal pe care-l ştie foarte bine şi Jupp Heynckes. „Partida cu Juventus va fi un meci total diferit. Totuşi, nouă goluri în repetiţia generală dinaintea meciului impun respect oricărui adversar”, a declarat ieri Jupp Heynckes (66 de ani), antrenorul lui Bayern, pentru „Bild”. Era un răspuns la întrebarea <mai aveţi goluri şi pentru Juventus?>, pe care o pusese cotidianul german lui Bayern, după ce bavarezii i-au zdrobit sâmbătă, în Bundesliga, pe cei de la Hamburg (9-2)! Doar că Juventus, care vine la Munchen după un succes pe terenul rivalei Inter (2-1), e un adversar de un alt calibru, fiind liderul din Serie A. În plus, Juventus este echipa care a încasat cele mai puţine goluri în acest sezon de Ligă, doar patru! În plus, Buffon n-a primit gol în ultimele cinci partide din Liga Campionilor! 

„M-am dus la culcare aseară cu Bătrâna Doamnă (n.r. – porecla lui Juventus) şi m-am trezit tot cu ea. Am cercetat-o îndeajuns şi am fost impresionat de ce am văzut la ultimele meciuri”, a comentat cu umor Heynckes, în conferinţa de presă dinaintea partidei cu Juve. Nu totul e însă roz în tabăra bavarezilor. „Într-o perioadă scurtă, am încasat patru goluri din corner. Nu vreau să critic pe cineva, doar să trag un semnal de alarmă”, a avertizat directorul sportiv al lui Bayern, Matthias Sammer.

BAYERN MUNCHEN – JUVENTUS TORINO, AZI, 21.45, TVR 1, DIGI SPORT 2, DOLCE SPORT 2

ECHIPE PROBABILE

Neuer – Lahm, Boateng, Dante, Alaba – Gustavo, Schweinsteiger – Muller, Kroos, Ribery – Mandzukic

Absenţi: Badstuber (accidentat), Javi Martinez (suspendat) 

Antrenor: Jupp Heynckes

Buffon – Barzagli, Chiellini, Bonucci – Lichtsteiner – Vidal, Pirlo, Marchisio, Asamoah – Matri, Quagliarella 

Absenţi:  - 

Antrenor: Antonio Conte

Stadion: “Fusball Arena”

Arbitru: Mark Clattenburg (ANG)

Malaga – Dortmund şi Real – Galatasaray se dispută mâine. Returul sferturilor se joacă săptămâna viitoare (9 şi 10 aprilie).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite