Ne pregătim cu Hoyte şi Gay. Amicalul României cu Trinidad a costat Federaţia Română de Fotbal 200.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul 2013 este unul al amicalelor exotice pentru naţionala de fotbal a României. În februarie, tricolorii au jucat cu Australia, iar azi vor întâlni Trinidad Tobago, de la ora 20.45, în direct la Antena 1.

Trinidadul este al 84-lea adversar al naţionalei şi abia al treilea din Caraibe, după Cuba şi Honduras. „Nu cunosc absolut niciun jucător din această echipă, dar a fost singurul adversar disponibil pentru această dată. Abia am făcut rost de o înregistrare a unui meci de-al lor, un meci cu Peru”, a declarat selecţionerul Victor Piţurcă.
Un meci de 200.000 de euro
Deşi România dispută un amical lipsit de strălucire, în faţa ocupantei locul 82 în lume, costurile acţiunii sunt impresionante. Meciul cu Trinidad costă 200.000 de euro, iar şansele de a recupera ceva din vânzarea biletelor sunt destul de mici, deoarece lumea nu pare a se înghesui să vină la meci. România a ajuns să joace cu Trinidad şi pentru că săptămâna aceasta sunt programate meciuri în preliminariile pentru CM 2014, mai puţin grupa noastră. Din acest motiv, nici adversarele nostre nu au amicale de top. Ungaria joacă împotriva Kuweitului, Olanda face un turneu în Asia şi întâlneşte China şi Indonezia, iar Turcia a jucat zilele acestea cu Letonia (3-3) şi Slovenia (0-2). 
Piţi a schimbat căpitanul
Pentru amical de azi, Victor Piţurcă a făcut o selecţie inedită. N-a luat pe nimeni de la Steaua, socotind că n-a fost profesionist ca jucătorii să plece în vacanţă înaintea terminării sezonului şi a făcut un lot cu fotbalişti pe care vrea să-i vadă integraţi la echipa naţională. Doar că, între nouătăţile Ovidiu Hoban (Petrolul) sau Alexandru Vlad (Pandurii) apare, spre exemplu, şi Bogdan Lobonţ (AS Roma). Acesta n-a mai fost la naţională din septembrie, când a apărat cu Estonia şi Andorra, iar în ultimii patru ani a fost o soluţie de conjunctură, atunci când n-au apărat Tătăruşanu ori Pantilimon. Lobonţ, care are 35 de ani şi jumătate, va primi şi banderola de căpitan al echipei. „Este cel mai în vârstă, iar de acum acesta este criteriul de desemnare al căpitanului”, a anunţat Piţurcă.
Şansă pentru Stoian, Keşeru ignorat
În premieră la echipa naţională apare şi Adrian Stoian, atacant la Cheivo, în Italia. Stoian este un produs al Şcolii de fotbal Gică Popescu, dar  n-a jucat niciodată în Liga 1. El are 22 de ani şi a plecat în Italia în 2008, jucând la AS Roma, Pescara, Bari şi Chievo. Stoian a jucat la toate naţionalele de juniori ale României şi acum afăcut pasul la prima reprezentativă. Nu acelaşi lucru s-a întîmplat cu Claudiu Keşeru, pe care selecţionerul l-a uitat. Piţurcă l-a adus la lot pentru dubla cu Ungaria şi Olanda, din martie, însă nu l-a folosit niciun minut, spunând că-l va încerca la meciul cu Trinidad.  Acum nu mai apare însă în lot, chiar dacă e cel mai bun marcator român din străinătate, în sezonul 2012-2013, marcând 17 goluri pentru Angers, locul 5 în liga secundă din Franţa.

Echipe probabile:

România (4-2-3-1)

Lobonţ - Măţel, Luchin, Goian, Raţ – Lazăr, Nistor – Torje, Grozav, Stoian - Marica

Trinidad Tobago (3-4-3)

Philip –Hoyte, Cyrus, Jones – Theobald, Birchall, Guerra, Boucaud - Roberts, Jorsling, Gay

Stadion: “Naţional Arena”

Arbitru: Milorad Mazici (Serbia)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite