Handbal: victorie magică pentru România, 28-23 cu Polonia! Tricolorii au făcut un meci fantastic la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala de handbal a României a obţinut un succes magnific la Cluj-Napoca, în preliminariile pentru Campionatul European. Cu spaniolul Xavier Pascual pe bancă, tricolorii visează cu ochii deschişi la calificare. România n-a mai fost la EURO de 20 de ani.

În faţa a peste 4.000 de spectatori, România a făcut un meci perfect în faţa Poloniei, medaliată cu bronz la Mondialele de anul trecut. Cu un portar, Mihai Popescu, aflat în zi de graţie, tricolorii au început mai greu, preluând prima dată conducerea în minutul 20, 7-6. 

Naţionala României a contiuat să se apere exact şi s-a detaşat pe final: 28-23! 

Marcatorii României au fost Csepreghi - 5, Mocanu - 5, Ramba - 5, Criciotoiu - 4, Cintec - 3, Pavel - 3, Ghionea - 1, Sadoveac - 1 şi Rotaru - 1, iar pentru Polonia s-a remarcat Bielecki - 5 goluri.

A fost al doilea meci al României sub comanda lui Xavier Pascual, după victoria din prima etapă a preliminariilor contra Belarusului. După primele două meciuri, România e singura cu maxim de puncte (4), Serbia şi Belarus au câte două puncte, iar Polonia niciunul.

Primele două echipe clasate în fiecare din cele şapte grupe preliminare şi o echipă de pe locul trei cu cea mai bună linie de clasament se vor califica la turneul final al CE din 2018, găzduit de Croaţia.

După etapele din 2 şi 6 noiembrie, celelalte partide se vor juca în 3 şi 7 mai 2017, iar ultimele două runde se vor desfăşura în 14 şi 18 iunie 2017.

Ultima participare a naţionalei masculine tricolore la un turneu final de Campionat European a fost în urmă cu 20 de ani, la ediţia din 1996, când a ocupat locul 9 cu antrenorii Doru Simion şi Nicolae Munteanu.

Vali  Ghionea (în direct la TVR):  Am fost mai buni prin dăruire, organizare şi răbdare. Mai avem mult de municit, grupa e grea. Xavi Pascual a adus încrederea în noi şi ne face să ne simţim cei mai buni jucători din lume. 

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite