Halep face turism şi marketing sportiv: De ce Simona a ajuns să meargă accidentată de la un turneu la altul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

S-a spus că liderul WTA s-a înscris la Kremlin Cup pentru a evita o amendă din partea WTA. De fapt, având certificatul medical care confirmă hernia de disc de care suferă, românca era scutită de penalizare. Şi, totuşi, a ales să meargă în Capitala Rusiei.

Au trecut 58 de zile de la ultima victorie a Simonei Halep în circuitul feminin, în semifinalele de la Cincinnati, 6-3, 6-4 cu Sabalenka (15 WTA). 

De atunci, constănţeanca de 27 de ani are patru meciuri, toate pierdute, iar ultimul, cel cu Jabeur (101 WTA), la Beijing, a fost, de fapt, un abandon după primul set. Accidentată la antrenament cu o zi înaintea debutului la Wuhan, Halep a ajuns să facă turism sportiv în circuitul feminin. Practic, în ultimele trei săptămâni, ea s-a dus de la un oraş la altul doar pentru a-şi vinde imaginea de lider WTA. Iar asta cu acordul organizatorilor turneelor la care s-a înscris!

Ultima dovadă concretă în acest sens e ce s-a întâmplat acum la Moscova. Era evident că, diagnosticată cu o hernie de disc, Halep n-are cum să joace la Kremlin Cup. Organizatorii i-au păstrat însă ultimul wild-card şi au insistat ca Simona să facă deplasarea la Moscova. Constănţeanca s-a dus în Capitala Rusiei, a participat în diverse acţiuni publicitare, le-a acordat autografe fanilor, a făcut poze cu ei pentru ca, astăzi, cu 24 de ore înaintea duelului cu Pavlyuchenkova (40 WTA) din turul II, să-şi anunţe retragerea.

A vrut să o blocheze pe Wozniacki?

Halep n-a jucat la Moscova, însă prin simpla ei prezenţă acolo au avut de câştigat atât ea, cât şi organizatorii. 

În primul rând, Kremlin Cup a fost promovat cu Halep pe afişele turneului, ceea ce, cu siguranţă, a contribuit la vânzarea biletelor. E ceea ce s-a întâmplat şi la Wuhan, dar şi la Beijing, acolo unde chinezii s-au folosit de prezenţa liderului mondial pentru a-şi promova cele două întreceri. În concluzie, nu se poate spune că Halep ia bani chiar degeaba, având în vedere că imaginea ei contribuie la vânzarea biletelor. Şi nu doar Halep a recurs la o astfel de strategie, care e des întâlnită şi în cazul altor sportivi de elită.

Apoi, în ceea ce priveşte Kremlin Cup, s-a speculat că Halep a ţinut să accepte wild-card-ul pe care i l-au păstrat organizatorii şi dintr-un motiv legat de clasamentul WTA. Acceptând acest ultim wild-card, românca a blocat-o pe Caroline Wozniacki care, în cazul în care Simona ar fi declinat invitaţia ruşilor, ar fi fost tentată să meargă la Moscova. Iar dacă daneza ar fi câştigat atât Kremlin Cup, cât şi Turneul Campioanelor la Singapore, ea ar fi putut să o detroneze pe Halep de pe locul 1 mondial la sfârşitul anului! 

Blocând-o pe Wozniacki la Moscova, Simona şi-a asigurat rămânerea pe primul loc WTA până la începutul sezonului viitor. 

1 milion de euro e bonusul pe care îl va încasa Simona Halep pentru că va încheia 2018 pe locul 1 mondial.   
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite