Halep „tremură“ pentru locul 6: românca joacă astăzi. Avem patru fete în acţiune la Stuttgart şi la Istanbul. Programul zilei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep
Simona Halep

Simona Halep a început 2016 pe locul 2 WTA şi, după patru luni, a ajuns pe 6. Cu doar opt victorii în turneele WTA şi şase înfrângeri, românca are cel mai slab sezon din ultimii ani.

Iar, în acest moment, principalul obiectiv pentru constănţeanca de 24 de ani e să oprească această cădere care o poate duce şi mai jos în clasamentul mondial după turneul din Stuttgart. Concret: Simona poate fi depăşită de Petra Kvitova după competiţia din Germania.

Anul trecut, cehoaica a fost eliminată, în turul II, la Stuttgart şi deja şi-a apărat cele 55 de puncte luate în 2015, ajungând şi acum în turul II, după o victorie categorică: 6-0, 6-0 cu Louisa Chirico (SUA, 121 WTA). În schimb, Halep a abordat Stuttgart 2016, având 185 de puncte de apărat după semifinala de anul trecut. Cum românca va debuta direct în turul II, ea mai rămâne cu 130 de puncte de apărat.

Problema e că, în ultimul clasament WTA, Halep avea un avans de doar 22 de puncte faţă de Kvitova, prima jucătoare aflată în spatele ei. Ceea ce înseamnă că, pentru a-şi păstra locul 6 WTA, constănţeanca trebuie să părăsească turneul de la Stuttgart cu un tur mai târziu decât Kvitova. În caz contrar, în următoarea ierarhie WTA, cehoaica va urca peste Halep, luându-i locul 6.

Duelul de la distanţă dintre cele două va continua astăzi, atunci când Halep va juca împotriva lui Siegemund, o adversară cu care nu s-a mai întâlnit până acum, iar Kvitova se va duela cu Monica Niculescu.

Cârstea, cea mai mare victorie din 2016

Dacă Halep se agaţă de locul 6 WTA, în schimb, Sorana Cârstea îşi continuă ascensiunea remarcabilă din acest an. Sportiva de 26 de ani a început 2016 pe locul 244 WTA, acum se află pe poziţia a 138-a, iar în următoarea ierarhie şi-a asigurat o urcare de minimum nouă trepte până pe locul 129.

Cârstea are 20 de victorii şi cinci înfrângeri în acest an în care a bifat o finală la Guaruja, un titlu ITF câştigat la Bertioga şi trei semifinale la Rio de Janeiro, Sao Paulo şi la Croissy-Beaubourg. Acum, la Istanbul, ea a ajuns în optimi, trecând de Lesia Tsurenko (Ucraina, 43 WTA), scor 6-3, 6-4. Tsurenko e cea mai bine clasată jucătoare pe care Cârstea a bătut-o în 2016. Sorana se va duela, astăzi, cu Cagla Buyukakcay (Turcia, 118 WTA) pentru accederea în sferturi, cele două sportive urmând să se întâlnească în premieră.

 
Românce în turneele de tenis

Astăzi

Istanbul, optimi

Mitu (113 WTA) - Voegele (116 WTA)
După terminarea primului meci de pe Terenul 1 care va debuta la ora 12.30.

Cârstea (138 WTA) – Buyukakcay (118 WTA)
Nu mai devreme de ora 15.00

Stuttgart, turul II

Niculescu (31 WTA) - Kvitova (7 WTA)
Ora 13.00, Digi Sport 2

Halep (6 WTA) – Siegemund (71 WTA)
Nu mai devreme de ora 15.00, Digi Sport 2

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite