Halep stârneşte admiraţia rivalelor: Muguruza, discurs superb despre poziţia pe care o ocupă Simona în tenisul feminin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep
Simona Halep

Simona Halep şi-a mărit în 2018 nu doar numărul de fani în întreaga lume, dar a devenit o figură mult mai respectată în circuitul feminin. Iar celelalte fete îşi doresc acum să aibă realizările româncei.

Simona Halep a adunat până acum 16 săptămâni pe primul loc mondial, iar începând cu 26 februarie va reveni pe prima poziţie în ierarhia WTA. „Adevărul“ a explicat aici cât va dura de această dată şederea Simonei în fruntea tenisului feminin.

Dacă în România există o categorie de oameni care, în continuare, minimalizează, fără niciun argument logic, această performanţă a lui Halep, în schimb, în circuitul WTA ocuparea locului 1 mondial e un vis pentru sportive. Inclusiv cele care au ocupat, cândva, această poziţie îşi doresc să ajungă, din nou, acolo. Garbine Muguruza se află acum pe poziţia a 3-a, la 1.790 de puncte de Halep, însă şi-a propus să revină cât mai repede pe locul 1. Iberica de 24 de ani a mai fost pe această poziţie timp de patru săptămâni, între 11 septembrie 2017 şi 8 octombrie 2017. Apoi, a fost detronată chiar de Simona Halep.

Într-un interviu acordat pentru Hindustan Times şi citat de Digi Sport, Muguruza a recunoscut cât de important e să fii lider mondial în tenis.

Ce a spus?

*E important să ajung, din nou, pe primul loc. Întotdeauna mi-am impus asta, să lupt pentru prima poziţie. E un sentiment grozav să fii pe primul loc, chiar dacă e foarte greu. Chiar dacă e greu, voi reveni pe primul loc, voi încerca asta.

*Când eşti pe primul loc, simţi că trebuie să te impui în fiecare turneu la care joci. Trebuie sa fii mereu la un nivel înalt, deoarece adversarele n-au nimic de pierdut. Simţi multă presiune, sunt multe lucruri care trebuie gestionate.

*Realizezi multe lucruri când eşti acolo. Ai o stare de genul „Sunt aici, mai sus nu pot ajunge, doar mai jos. Şi sunt toate fetele astea care îmi vor locul, trebuie să-l apăr“. Tot timpul eşti în alertă.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite