Halep la Singapore: cum a caracterizat comentatorul postului englez prestaţia dezolantă a Simonei cu Kerber

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep
Simona Halep

După un joc exact şi inteligent cu Keys (7 WTA) în prima zi, ieri, în a doua etapă din Turneul Campioanelor, Halep a fost nervoasă, a greşit în momentele-cheie, iar pe final a abandonat lupta cu Kerber (1 WTA), neştiind nici măcar cât e scorul.

„Simona Halep e <<accidentată>> mental în aceste momente. Pentru ea, meciul e deja încheiat“. 

Remarca aparţine comentatorului postului BT Sport şi descrie ce s-a întâmplat în duelul Kerber – Halep.

Chiar dacă ocupă locul 4 WTA, a fost inclusiv pe 2, şi are peste doi ani de când e în elita tenisului mondial, Simona are, în continuare, o problemă în a-şi stăpâni nervii într-un meci. Tocmai de aceea, de curând, un comentator al unui post american a spus: „Halep e, în mod evident, o jucătoare de Top 10 din punct de vedere al jocului. Din punct de vedere mental însă, nu ştiu dacă prinde Top 10“. 

Ieri, în meciul cu Kerber, pe teren a ieşit Simona cea supărată pe toată lumea. O posibilă explicaţie? Bilanţul ei în 2016 în confruntările cu liderul mondial: o victorie, trei înfrângeri. Această presiune a eşecurilor repetate cu Kerber în acest an şi-a pus amprenta asupra jocului româncei. Halep şi-a pierdut serviciul la începutul fiecărui set şi, per total, a fost mai mereu cu un pas în urma lui Kerber. 

Cahill a încercat să o trezească

Chiar şi aşa, la un moment dat, Simona a dat semne că o poate destabiliza pe Angelique. La 3-1 pentru Kerber în primul set, constănţeanca de 25 de ani a câştigat trei game-uri la rând şi a condus pentru singura dată în meci: 4-3. De aici până la finalul setului însă, Halep a ratat toate momentele-cheie:

*A avut minge de 5-3 pe serviciul adversarei, dar Kerber a evitat un nou break şi a făcut 4-4.

*La 4-4, cele două jucătoare au mers bară la bară până la 30-30, după care Halep a pierdut două puncte la rând şi serviciul ei.

La 5-4 pentru Kerber, Simona a cerut o repriză de „coaching“, iar Darren Cahill a coborât lângă ea: „Fii mai agresivă, loveşte mai lung. Serveşti bine, ai mai ratat nişte mingi uşoare, dar, per total, joci bine“. Încurajările australianului de 51 de ani n-au avut însă efectul aşteptat, iar asta şi pentru că Angelique a jucat nemţeşte şi şi-a făcut serviciul pentru a tranşa primul set după 43 de minute.

Setul doi, un coşmar

Al doilea set a decurs în prima parte după un scenariu identic cu primul: Halep şi-a pierdut serviciul şi Kerber s-a dus la 2-0. La acest scor, românca a salvat o nouă minge de break şi, chiar dacă şi-a făcut serviciul la deuce#2, frustrarea i se citea pe faţă. În interior, Simona era un „vulcan“ în erupere. 

Kerber a profitat, a făcut 4-1, moment în care Darren Cahill a avut o ultimă tentativă de „resuscitare“: „E o singură modalitate în care poţi să revii în acest meci. Dacă munceşti din greu pentru fiecare punct“.

A derutat-o şi pe Kerber

Halep arăta însă deja ca o stâncă impenetrabilă, iar vorbele antrenorului au lovit-o şi au ricoşat înapoi. Ceea ce s-a văzut şi pe teren. Românca a început să dea cu furie şi fără precize în minge, descărcându-şi parcă nervii pe ea. Iar în cel de al şaptelea game din setul secund, Simona a început să iasă de pe teren la 40-30, neştiind cât e scorul! Doar după ce arbitrul Kader Nouni a atenţionat-o că mai trebuie să ia un punct pentru a lua game-ul, Halep s-a întors şi a servit pentru 2-5. 

Convinsă că Halep a abandonat deja lupta, Kerber s-a relaxat şi ea şi a irosit două mingi de meci în game-ul următor. Halep, cu privirea în pământ, a avut chiar două mingi de break şi de 3-5. Derutată de comportamentul Simonei, dezinteresată şi în acelaşi timp capabilă să salveze două mingi de meci, Kerber s-a retrezit şi a obţinut victoria la a treia minge de meci, după 83 de minute.

283.000 de dolari şi 375 de puncte WTA şi-a asigurat până acum Simona Halep prin rezultatle înregistrate în Singapore.

Explicaţiile lui Halep: „N-am concretizat punctele decisive“

Halep a analizat înfrângerea suferită în faţa jucătoatei care conduce în clasamentul mondial. „Cred că puteam să câştig primul set, am revenit bine în joc, dar n-am concretizat punctele decisive. Am ratat multe şanse, dar ea a jucat fantastic. E foarte puternică pe picioare şi se mişcă foarte bine. Ea a meritat să câştige, recunosc, dar trebuie să trec peste şi să merg mai departe în acest turneu. Cheia partidei rămâne faptul că am greşit mult cu forehand-ul. Când joci împotriva lui Kerber trebuie să ai răbdare, pentru că se mişcă bine, returnează toate mingile, nu greşeşte şi trebuie să o iei mereu de la capăt. Cred că am făcut un meci bun, doar că am ratat foarte mult când trebuia să închid punctul“, a spus Simona.

Grupa Roşie

Ieri

Kerber – Halep 6-4, 6-2

Keys – Cibulkova 6-1, 6-4

Nume Victorii-Înfrângeri Setaveraj Game-uri câştigate-pierdute

1. Kerber (1 WTA) 2-0 4-1 27-21 (56%)

2. Halep (4 WTA) 1-1 2-2 18-18 (50%)

3. Keys (7 WTA) 1-1 2-2 18-17 (51%)

4. Cibulkova (8 WTA) 0-2 1-4 20-27 (43%)

*primele două clasate vor ajunge în semifinale

Mâine

Kerber - Keys

Halep - Cibulkova

Grupa Albă

Nume Victorii-Înfrângeri Setaveraj Game-uri câştigate-pierdute

1. Pliskova (5 WTA) 1-0 2-1 19-14 (58%)

2. Kuznetsova (9 WTA) 1-0 2-1 15-16 (48%)

3. Radwanska (3 WTA) 0-1 1-2 16-15 (52%)

4. Muguruza (6 WTA) 0-1 1-2 14-19 (42%)

*primele două clasate vor ajunge în semifinale

Azi

Pliskova – Kuznetsova 14.30, Digi Sport, Dolce Sport

Radwanska – Muguruza După încheierea primului meci, Digi Sport, Dolce Sport 

Vezi AICI ce decizie importantă a luat Simona Halep în privinţa colaborării cu Darren Cahill

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite