Halep întâlneşte un copil-minune în optimi: Revelaţia de la French Open are deja două seturi luate la zero la Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Swiatek

Simona Halep a avut până acum un traseu mai mult decât accesibil la Paris, trecând, pe rând, de Tomljanovici (47 WTA), Linette (87 WTA) şi Tsurenko (27 WTA). Paradoxal, în optimi, ea va întâlni cel mai prost clasat adversară de până acum!

Simona Halep mai are nevoie de patru victorii la French Open 2019 pentru a-şi păstra trofeul cucerit anul trecut şi a reveni pe locul 3 mondial. 

Iar misiunea Simonei nu e nicidecum una imposibilă, având în vedere că până acum a scăpat de nume grele la Paris şi a şi avut norocul unui tablou extrem de favorabil. Iar următoarea jucătoare care îi va ieşi în cale Simonei e una care nu se poate compara cu Halep în ceea ce priveşte experienţa în circuitul feminin.

Poloneza Iga Swiatek (104 WTA) are doar 18 ani şi abia din acest sezon a început să joace în turneele de Grand Slam la senioare! Ce-i drept, la junioare, ea câştigat Wimbledon, anul trecut.

Când a făcut pasul la senioare însă, Swiatek a ieşit repede la primul Slam al anului, pierzând în turul II de la Australian Open cu Giorgi (37 WTA), scor 2-6, 0-6. Asta după ce, în turul I, a reuşit să treacă de Ana Bogdan (123 WTA): 6-3, 3-6, 6-4.

Are deja o finală pe zgură în 2019

Odată cu începerea sezonului de zgură, Swiatek a crescut spectaculos. În chiar primul turneu pe această suprafaţă, ea a avansat până în finala de la Lugano, acolo unde a cedat, greu, cu Polona Hercog (71 WTA): 3-6, 6-3, 3-6.

Per total, puştoaica de 18 ani a abordat French Open 2019 cu 7 victorii în 9 meciuri disputate pe zgură. 

La French Open 2019, ea a trecut, pe rând, de Janicijevic (6-3, 6-0) şi de ocupanta locului 16 în lume, chinezoaica Wang (6-3, 6-0), înainte de a câştiga, astăzi, în turul III, în faţa campioanei olimpice Monica Puig (59 WTA), scor 0-6, 6-3, 6-3.

Halep şi Swiatek se vor întâlni, în premieră, în circuitul WTA, organizatorii urmând a anunţa, ulterior, ziua şi ora partidei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite