Ce spun oamenii din sport despre graţierea lui Gică Popescu, condamnat la peste trei ani de închisoare cu executare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vestea că Gică Popescu a fost condamnat la trei ani, o lună şi zece zile de închisoare cu executare ca urmare a implicării sale în Dosarul Transferurilor a „zguduit“ lumea fotbalului, existând numeroase voci care militează pentru graţierea celui poreclit „Baciul“.

Mihai Teja, antrenor Universitatea Cluj: „Normal că aş semna oricând o petiţie pentru eliberarea  lui Gică Popescu. Este un simbol al României, a făcut enorm de multe lucruri bune pentru ţară. Nu am avut onoarea să-l cunosc, însă chiar şi aşa susţin eliberarea sa“.

Cosmin Contra, antrenor Petrolul Ploieşti: „Sunt şocat de această decizie, mai ales în privinţa unora, dar nu sunt în măsură să judec hotărârea instanţei. Sper să existe căi de atac, iar cei condamnaţi să poată face apel. Eu sunt de partea acelora care cer graţierea lui Gică Popescu, nu cred că este persoana care să merite să stea trei ani la închisoare“.

Gabi Balint, fost fotbalist la Steaua: „Poate avem dreptul să cerem să se facă dreptate, care nu e întotdeauna sinonimă cu justiţia. Rolul sancţionator al legii este mult prea aspru pentru Gică Popescu, pedeapsa prea dură pentru un om care a înţeles că a greşit şi a făcut tot ce i-a stat în putinţă să înlăture consecinţele faptelor sale“.

Ilie Năstase, fost mare tenismen: „Eu cred că dacă n-ar fi candidat la FRF, Gică Popescu ar fi liber acum. E curios că s-a luat această decizie cu o zi înaintea alegerilor. Nu înţeleg cum s-a ajuns la această pedeapsă cu ani, luni, zile. Cred că fetele astea (n.r. judecătoarele) sunt mai bune la matematică“.

Ilie Balaci, fost fotbalist la Universitatea Craiova: „Mă gândesc dacă arestarea şi depunerea candidaturii nu sunt legate. Bineînţeles că susţin graţierea, semnez cu două mâini“.

Emil Săndoi, fost antrenor România U21: „Stăm de vorbă mai mulţi foşti jucători ai Craiovei şi o să semnăm o petiţie împreună“. 

Viorel Moldovan, antrenor Rapid: „Ca fost coleg, da, aş semna petiţia. Dar ca cetăţean, consider că nu suntem mai presus de lege. Legea trebuie să primeze şi legea a decis ca Gică Popescu să intre la închisoare. Pentru el îmi pare, sincer, foarte rău, dar nu am ce face. Eu nu am avut un şoc când am aflat“.

Răzvan Burleanu, preşedinte Federaţia Română de Fotbal: „Nu voi semna petiţia, nu vreau să se înţeleagă altceva. Decizia justiţiei e un act normal la bunul mers al societăţii. Cu toate supărarea colegilor de generaţie ai domnului Gheorghe Popescu, nu o voi semna“.

Ştiri pe aceeaşi temă:

Reacţiile după decizia din Dosarul Transferurilor. Toţi cei opt inculpaţi au fost condamnaţi definitiv la închisoare cu executare

Victor Piţurcă despre condamnările la închisoare cu executare din Dosarul Transferurilor

Reacţia lui Laurenţiu Reghecampf după ce Mihai Stoica a fost condamnat la închisoare cu executare

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite