Francezii tremură cu gândul la Cristina Neagu: celebrul „L’Equipe“ i-a dedicat un articol special vedetei României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România şi-a surclasat până acum toate adversarele la Campionatul Mondial de handbal, iar diseară (ora 19.00, Telekom Sport) va juca ultimul meci din grupa A contra Franţei.

Dominarea României a fost atât de categorică, încât echipa pregătită de spaniolul Martin Ambros şi-a asigurat prezenţa în optimi după trei partide şi locul 1 în grupă după al patrulea joc.

În ultimele trei întâlniri, de fiecare dată, Neagu a marcat cele mai multe goluri pentru România. Sportiva de 29 de ani a punctat de 7 ori cu Angola, de 8 ori cu Spania şi de 11 ori cu Slovenia. Astfel, e lesne de înţeles de ce „L’Equipe“ i-a dedicat un articol intitulat: „Cristina Neagu, pericol iminent“.

Ce au scris jurnaliştii francezi?

Vedeta României e prezentată în articol drept o superjucătoare cu un „braţ devastator“. 

„Patru goluri în finalul meciului cu Angola şi seară bună! Joi, cu cinci minute înainte de sfârşitul partidei, la scorul de 23-23, Cristina Neagu a venit de pe bancă pentru a-şi salva patria zdruncinată de curajoasele angoleze şi pentru a păstra invincibilitatea română (27-24), înaintea etapei a cincea, ultima, a grupei A, programată în această seară cu Franţa“, a scris „L’Equipe“.

Cea mai bună handbalistă a lumii a fost caracterizată de colegele ei de la CSM Bucureşti.

*Gnonsiane Niombla: Neagu e completă, ştie, de asemenea, să joace cu coechipierele.

*Camille Ayglon-Saurina: Revenirea lui Neagu la un club din România a declanşat un enorm entuziasm, e solicitată tot timpul. Nu e fata cea mai sociabilă, dar e foarte <pro>.

Articolul din „L’Equipe“ conţine şi o declaraţie dată de Laurisa Landre, fostă jucătoare la SCM Craiova, acum la Metz: „Neagu e mereu în luptă cu adversarele ei. E un pic mai uşor să o contracarezi pentru că se enervează mult. Poţi să o scoţi din meci dacă o şicanezi la început“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite