Lupu, internat la terapie intensivă: „A ajuns la spital negru la faţă“. Ce diagnostic i s-a pus şi cum se simte acum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ajuns la 48 de ani, fostul internaţional Dănuţ Lupu este internat, cu dublă pneumonie, în acest moment la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş" din Bucureşti.

Cătălin Apostolescu, medic primar în cadrul secţiei de terapie intensivă de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş", a declarat pentru Mediafax: "Este într-o stare gravă. Este internat la secţia de terapie intensivă. Dacă domnul Lupu sau membrii familiei lui vor dori să facă public diagnosticul, sunt liberi să o facă. A fost adus în spital sâmbătă seara. Nu mă pot pronunţa asupra prognosticului, pentru că este sub tratament. Pacientul este conştient în acest moment". 

Potrivit Digi Sport, doctorii sunt rezervaţi în privinţa şanselor fostului internaţional de a se recupera total şi, chiar dacă şi-a reveni, Lupu riscă să aibă probleme neurologice. 

În vârstă de 48 de ani, Lupu s-a retras din activitate în 2001, după ce, de-a lungul carierei, a jucat pentru Dinamo Bucureşti, Panathinaikos (Grecia), Korinthos (Grecia), OFI Creta (Grecia), Rapid Bucureşti, Brescia (Italia) şi Tzafririm Holon (Israel), câştigând cinci trofee. La echipa naţională, Dănuţ Lupu a strâns 14 prezenţe, între 1989 şi 1998 şi a făcut parte din lotul României la Campionatul Mondial din 1990, disputat în Italia.

Lupu a cucerit cinci trofee la nivel de cluburi:

*Un titlu şi o Cupă a României cu Dinamo

*Un titlu în Grecia

*Un titlu şi Supercupa României cu Rapid

UPDATE 18.59 - Contactat de prosport.ro, Claudiu Vaişcovici, fost coleg de generaţie cu Lupu, a povestit: „Pe 12 decembrie, Lupu a jucat fotbal la Galaţi, la un eveniment organizat de Ninel Comşa. Am fost la sală, el şi Tudorel Stoica au jucat, eu nu am intrat pe teren. Meciul a fost urmat de o petrecere, iar Dănuţ era cu zâmbetul pe buze, cum îl ştim toţi. A evoluat tot meciul şi nu părea să aibă ceva. De atunci nu am mai vorbit cu el“.

UPDATE 00.05 - Digi Sport, postul care anunţat că Dănuţ Lupu a suferit un infarct, a revenit cu noi informaţii, de această dată furnizate de reporterul Dan Filoti, bun prieten cu fostul internaţional. „Din fericire, nu e vorba de un infarct. Din păcate, starea lui nu e deloc bună, e la terapie intensivă. Totul a plecat de la un virus gripal mai puternic. Joi, a ajuns la spital pentru că avea o tuse puternică, a făcut investigaţii, apoi a fost internat. Virsul i-a afectat plămânii. Partea bună e că nu are alte probleme, comunică, e conştient, primeşte vizite, dar sunt rezerve, pentru că vorbim de o răceală foarte puternică. El e acum pe antibiotice şi se speră ca lucrurile să ia o turnură pozitivă“, a detaliat Dan Filoti.

UPDATE 00.08 - Surse din cadrul spitalului Matei Balş, acolo unde e internat Lupu, au descris un tablou sumbru despre pacientul de 48 de ani. „Lupu suferă de insuficienţă respiratorie. E pe antibiotice, antivirale şi medicamente, care să-l ajute în procesul de respiraţie. A ajuns la spital negru la faţă, din cauza lipsei de oxigen. Prognosticul e imprevizibil”, au declarat pentru prosport.ro surse din Institutul Matei Balş.
 

VEZI UN GOL MARCAT DE LUPU PENTRU DINAMO

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite