Fotbalul nostru exportă şi conducători de club. Avem directori sportivi în China, Italia şi Arabia Saudită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă până acum jucătorii şi antrenorii erau singurii care plecau din România pentru a activa în străinătate, mai nou şi conducătorii au început să migreze.

Anul 2015 aduce o situaţie inedită în fotbalul românesc şi anume exportul a doi tineri conducători de echipă la formaţii de afară. Primul care a plecat este Marius Nicolae (38 de ani), fost director sportiv la Petrolul, care va ocupa aceeaşi funcţie la chinezii de la Guangzhou RF. Nicolae a fost adus la cererea expresă a lui Cosmin Contra, noul antrenor al asiaticilor, care a colaborat cu el foarte bine la Petrolul în special la capitolul transferuri. El este cel care i-a adus la gruparea „lupilor” pe Alcenat, Geraldo, Teixeira, Pecanha, Albin, Bokila, Tamuz, Satli sau De Lucas, iar Contra vrea să continue colaborarea cu el şi în China.

Zamfir transferă pentru Bari


Al doilea conducător de club care părăseşte România este Răzvan Zamfir (39 de ani), fost la CFR Cluj. El va fi noul responsabil cu transferurile la echipa italiană Bari, locul 15 în Serie B. Zamfir s-a remarcat în România tot prin aducerea unor jucători de valoare, dar şi prin vânzarea altora. Arpad Paszkany spunea despre el că este omul care a echilibrat financiar lotul CFR-ului, deoarece până la venirea lui clubul a luat foarte multe „ţepe” cu fotbalişti pentru care s-a plătit bani buni, dar care n-au confirmat. Zamfir va încerca să ia în Italia doi jucători de la CFR Cluj, pe Larie şi Rada, pentru a ajuta financiar echipa din Ardeal.

zamfir

În afara celor doi, mai este Ovidiu Costeşin, fostul director sportiv al echipei naţionale, care îndeplineşte aceeaşi funcţie la Al Ittihad, în Arabia Saudită. El a fost luat acolo de Victor Piţurcă, alături de care a lucrat şi la Universitatea Craiova.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite