Fotbalist de la AEK Atena, suspendat pe viaţă de federaţie de la echipa naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Giorgios Katidis, eliminat pe viaţă din echipele naţionale de fotbal FOTO dolce-sport.ro
Giorgios Katidis, eliminat pe viaţă din echipele naţionale de fotbal FOTO dolce-sport.ro

Giorgios Katidis, fotbalist legitimat la AEK Atena, a fost scos definitiv din calculele echipei naţionale după un presupus salut nazist de la un meci din campionat.

Mijlocaşul în vârstă de 20 de ani a fost acuzat că a făcut salutul nazist după înscrierea unui gol din partida cu Veria, câştigată de AEK Atena cu 2-1. În urma acestui lucru, Federaţia Elenă de Fotbal s-a întrunit într-o şedinţă în care a decis excluderea pe viaţă a lui Katidis din toate reprezentativele naţionale, potrivit „Gazzetta dello Sport“.

După meci, grecul şi-a cerut scuze prin intermediul Twitter-ului: „Nu sunt fascist şi nu am vrut ca gestul meu să semnifice ce crede lumea. Nici nu ştiam că acel salut este nazist“. Katidis activează la AEK începând cu sezonul actual, timp în care a evoluat în 20 de meciuri şi a marcat de două ori.

Fotbalist al echipei Lazio, românul Ştefan Radu a intrat anul trecut în atenţia Comisiei de Disciplină după ce şi-a salutat fanii în acelaşi mod. De asemenea, în 2006, căpitanul lui Lazio de la vremea aceea, Paolo Di Canio, a fost amendat şi suspendat un meci din pricina aceluiaşi gest. Toţi fotbaliştii au susţinut că manifestarea lor nu a avut tente politice, însă Comisia de Disciplină a considerat că un astfel de salut nu poate fi interpretat drept un element de bucure.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite