Fără mari speranţe: Ciclistul Ţvetcov vrea doar să termine cursa de şosea de la Rio

0
Publicat:
Ultima actualizare:
serghei tvetcov

Întrecerile de ciclism au fost cuprise în programul olimpic la toate ediţiile moderne. România a participat pentru prima dată la Jocurile Olimpice cu cinci rutieri, în 1952, după care a mai fost prezentă la şapte ediţii, în 1960, 1964, 1968, 1972, 1980, 2004 şi 2012.

Niciodată nu s-a obţinut vreo medalie şi sunt şanse aproape nule să se obţină vreuna în 2016, când obiectivul impus singurului reprezentant, moldoveanul naturalizat Serghei Ţvetcov (28 de ani), este acela de a termina cursa. „Am vrut să reprezint România încă din 2008, atunci când am ajuns la echipa Autoconstruct, dar procedurile pentru obţinerea paşaportului românesc şi a cetăţeniei au fost destul de dificile”, mărturisea recent sportivul. 

Cursa la care va lua parte Ţvetcov este cea de şosea, proba de fond, programată sâmbătă 6 august, cu începere de la ora 15.30, ora României. Favoriţii competiţiei sunt câştigători ai Marilor Tururi (al Italiei, al Franţei şi al Spaniei). Concurenţii vor avea de înfruntat aceeaşi lungime de 256,4 kilometri, trecând prin locuri exotice, ca Plaja Ipanema şi Plaja Copacabana.

Vezi AICI programul sportivilor români în prima zi de concurs

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite