„El Clásico“ revine în această după-amiază, după o lungă aşteptare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo
Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo

Primul episod din acest sezon al celui mai mai aşteptat duel fotbalistic de pe mapamond o găseşte pe Real Madrid în postura de lider în Primera División, având şase puncte în plus faţă de eterna rivală, FC Barcelona. Meciul este astăzi, de la ora 17.15, în direct la Digi Sport.

FC Barcelona – Real Madrid este cel mai aşteptat meci al sezonului şi etalonul suprem al rivalităţii sportive dintre două cluburi. În sezonul trecut, cele două formaţii şi-au împărţit victoriile.

FC Barcelona a câştigat în deplasare, la 21 noiembrie 2015, pe „Santiago Bernabéu”, scor 4-0, după ce Suarez a reuşit o „dublă”, iar Neymar şi Iniesta au marcat şi ei, în timp ce Real Madrid a câştigat pe „Camp Nou”, la 2 aprilie 2016, scor 2-1, golurile fiind marcate de Pique, respectiv Ronaldo şi Benzema.

Ultima întâlnire din sezonul trecut a avut loc la scurt timp după ce Johan Cruyff, fostul jucător şi antrenor de legendă al Barcelonei, a decedat, la vârsta de 68 de ani. Pe întregul stadion „Camp Nou” a fost realizată o coregrafie cu mesajul „Gracies Johan! (n.r. Mulţumim, Johan!)”, alături de tricoul cu numărul 14, purtat de Cruyff la Barcelona.

„El Clásico“ de sâmbătă va fi al 229-lea din istoria celor două echipe. Până acum, Real Madrid s-a impus de 91 de ori, FC Barcelona a câştigat de 88 de ori, în timp ce 48 de partide s-au încheiat la egalitate. Acum, madrilenii lui Zinedine Zidane sunt lideri neînvinşi în Primera División, cu 10 victorii şi 3 rezultate de egalitate şi 33 de puncte acumulate, în timp ce Barça are 8 victorii, 3 remize şi 2 înfrângeri şi 27 de puncte, clasându-se pe locul secund. În timp ce Zidane nu se va putea baza pe Gareth Bale, accidentat în meciul cu Sporting Lisabona din Liga Campionilor, în echipa lui Luis Enrique revin doi titulari, Andrés Iniesta şi Samuel Umtiti, indisponibili de mai multă vreme, dar care s-au refăcut mai repede decât se anticipase iniţial.

FC Barcelona a câştigat duelul pe reţelele de socializare

FC Barcelona este cel mai popular club de fotbal din lume pe reţelele de socializare, devansând marele său rival Real Madrid, în timp ce poziţia a treia este ocupată de echipa engleză Manchester United.  Conform datelor prezentate de KPMG Football Benchmark, Barça are un total de 172 de urmăritori pe conturile sale Facebook (94,6 milioane), Instagram (41,4 milioane) şi Twitter (36,4 milioane), urmată îndeaproape de Real Madrid, cu un total de 166 milioane de „followers”. Machester United completează podiumul, la o distanţă considerabilă de primele două clasate (96 milioane), iar locul al patrulea e ocupat de un alt club din Premier League, Chelsea (63,9 milioane).

Ştiaţi că...

- Cea mai drastică înfrângere a Barcelonei s-a consemnat la 19 iunie 1943, când Real Madrid i-a administrat un usturător 11-1, în Cupa Regelui Spaniei
- Cele mai multe victorii consecutive în derby le-a bifat FC Barcelona, şase la număr, între 25 ianuarie 1948 şi 15 ianuarie 1949
- Cea mai lungă durată de invincibilitate a Barçei în faţa rivalei a datat de la 1 noiembrie 1917 şi până la 3 iunie 1928
- Cele mai multe goluri în „El Clásico“ le-a marcat Lionel Messi (FC Barcelona), 21 la număr
- Cele mai multe derby-uri le-a bifat legendarul Manuel Sanchís (Real Madrid) – 43, fiind urmat de Francisco Gento (Real Madrid) şi Xavi (FC Barcelona) - 42

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite