După 16 ani în fruntea handbalului românesc, Cristi Gaţu iese la pensie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristi Gaţu predă ştafeta Federaţiei Române de Handbal FOTO Adevărul
Cristi Gaţu predă ştafeta Federaţiei Române de Handbal FOTO Adevărul

Actualul preşedinte al Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, a anunţat că se va retrage la finalul acestui an de la cârma forului pe care îl conduce neîntrerupt de 16 ani.

Cristi Gaţu păstoreşte handbalul românesc de mai bine de un deceniu şi jumătate. De curând, a decis că a stat suficient de mult în fruntea Federaţiei aşa încât nu va mai candida pentru încă un mandat de preşedinte.
Vârsta înaintată şi responsabilităţile funcţiei l-au determinat pe Gaţu să cearcă un succesor.

„Am obosit şi nu mai pot continua în această funcţie. Mă retrag la sfârşitul anului. Aş fi plecat şi cu câteva luni mai devreme, însă mai am câteva probleme de rezolvat. Nu vreau să las datorii în urma mea la echipele naţionale şi la Centrele Naţionale de Excelenţă”, a spus actualul preşedinte al FR Handbal.

Pe de altă parte, varianta ca Radu Voina să preia postul deţinut în prezent de Gaţu a fost infirmată. „Aşa cum nu am vorbit cu nimeni să mă voteze, nici eu nu am pregătit nicio persoană care să mă înlocuiască. I-am făcut o propunere lui Radu Voina să candideze, însă a refuzat din start”, a completat Gaţu, care conduce FR Handbal din 1996.

Cea mai mare realizare a actualului preşedinte este aducerea Campionatului European feminin din 2000 în România. De asemenea, în 2005, naţionala feminină de handbal a devenit vicecampioană mondială, fiind depăşită la acea vreme doar de Rusia lui Trefilov.

Există însă şi contestatari ai lui Cristi Gaţu, aceştia acuzându-l pe actualul preşedinte că a distrus handbalul masculin din România. În ultimii ani, naţionala masculină a ratat calificarea la turneele finale ale Campionatelor Europene sau Mondiale, fiind departe de forma anilor 1970 sau 1974 când câştiga două titluri de campioană mondială. În total, România are în palmares patru titluri mondiale câştigate: 1961, 1964, 1970 şi 1974.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite