Dinu s-a dezlănţuit la adresa lui Piţurcă: "Un tiran! E hohotul de râs al istoriei noastre. S-a văzut întunericul din pregătirea ofensivă a jocului gândit "

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cornel Dinu
Cornel Dinu

Cornel Dinu este unul dintre cei mai mari contestatari ai actualului selecţioner şi n-a rămas dator nici după eliminarea României la baraj.

"Nu cred că asta ne e limita. Nu s-a dovedit decât întunericul din pregătirea de joc ofensiv a lui Piţurcă, lucru pe care l-am mai spus. A fost un haos total, n-am avut nicio ocazie, n-am înţeles nimic din jocul echipei, cu excepţia lui Hoban, care avea o zonă bună în teren.  Grecia a fost o echipă omogenă cu jucători experimentaţi. S-a confirmat că un atacant bun, cum a fost Piţurcă, nu ştie să pregătească o echipă de atac", a spus Dinu la Digisport Special.

Tot el a continuat: "Este hohotul de râs al istoriei noastre fotbalistice. Eu aş fi jucat cu doi jucători mobili. Tănase nu ştia pe unde joacă, Maxim la fel. Stancu, săracul, a tras un singur şut pe poartă pe care portarul putea să-l scoată cu pieptul. Este dramatic! Le-a fost foarte uşor grecilor să joace agresiv, cu un marcaj zona bine gândit. Noi n-am dovedit niciun fel de premeditare, de la posesie la finalizare. Au fost nişte mingi lungi uşor de rezolvat de apărătorii greci. Nu avem jucători de valoare, dar putem alinia o echipă valoroasă dacă îi pregătim să se înţeleagă între ei. Au fost momente în care Tănase nu ştia pe unde e, Stancu n-a dat niciodat randament în bandă. Niculae a fost introdus dar nu ştia unde joacă, drept dovadă că s-a remarcat în jumătatea noastră de teren".

Ulterior, Dinu şi-a spus părerea şi la Fanatik Show, evident tot despre Piţurcă şi jocul naţionalei: "O vorbă care îi place lui Piţurcă: zarurile au fost aruncate! A fost unul dintre puţinele meciuri ale echipei naţionale din istorie în care nu am avut nici o ocazie de gol. Jocul seamănă cu o miuţă, ce se juca prin 1934. Piţurcă este un tiran, stă bine mersi fără nici o problemă în acel post. Cum să plece de la salariul imens pe care îl are? Păi se duce la federaţie o dată pe săptămînă, nu face nimic. Nu e comic, e un tiran, un sfidător care îşi bate joc de echipa naţională. Băieţaşul acesta nu ştie să pregătească un meci. Marţi, înainte de a pleca la Atena, s-au făcut două ore de forţă. Este incredibil ca la un acest nivel să faci forţă în locul unei şedinţe tactice. Toţi au avut probleme musculare. Cum să faci forţă cînd peste două săptămîni pregătim ghetuţele pentru moş Nicolae? M-aş orienta către un antrenor străin. Iar Hagi, dacă a ajuns la un nivel de maturitate, poate fi o soluţie din interior” 

"Golul nostru a fost ceva între Zorba şi Mouskouri. N-am avut nicio fază premeditată, pregătită. Am văzut doar o pasă pe culoar în minutul 60, undeva spre Marica. În rest, haos total şi în afara stadionului şi în stadion"

Cornel Dinu, fost selecţioner

Grecia se duce la Rio, România rămâne acasă. Explicaţiile lui Victor Piţurcă şi ale jucătorilor, după meciul de baraj România a încheiat la egalitate manşa secundă din meciul de baraj cu Grecia (1-1), rezultat care le-a asigurat „tricolorilor“ încă un turneu final văzut de acasă.

Mutu l-a făcut dictator pe Piţurcă şi a explicat de unde a pornit conflictul cu selecţionerul: „Pune interesele personale mai presus de orice“ Adi Mutu a făcut declaraţii dure la adresa lui Victor Piţurcă, imediat după finalul partidei cu Grecia. „Briliantul“ a acuzat că selecţionerul este un veritabil dictator şi că a pus interesele şi orgoliul personal mai presus de orice.

Victor Piţurcă: „Sunt prea supărat şi nefericit pentru a mă gândi la demisie” Antrenorul echipei naţionale de fotbal, Victor Piţurcă, a declarat, marţi seară, la finalul partidei dintre România şi Grecia, încheiată cu un egal, că se consideră vinovat pentru faptul că nu a putut bucura fanii cu o calificare la Cupa Mondială, afirmând totodată că este prea supărat pentru a se gândi la demisie.

Adrian Mutu: „Trebuie să începem de la zero să construim echipa naţională de fotbal, fără Mutu, fără Piţurcă. Sunt atâţia antrenori buni” Adrian Mutu a afirmat, marţi seară, la finalul meciului România - Grecia, încheiat cu un egal, că antrenorul echipei naţionale de fotbal, Victor Piţurcă, este „primitiv” în pregătirea unei partide şi că ar trebui să demisioneze de la conducerea tehnică a selecţionatei României după ratarea calificării la Campionatul Mondial de fotbal din 2014, potrivit Mediafax.

Adrian  Mutu l-a criticat vehement pe Victor Piţurcă: „Are metode din anii '50-'60 şi un stil dictatorial“ Lăsat pe dinafara lotului pentru meciul de baraj pe care România l-a disputat împotriva Greciei, Adrian Mutu l-a atacat pe Victor Piţurcă într-o manieră neobişnuită.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite