Am ratat Rio, ne pregătim de Europeanul din Franţa la care participă 24 de echipe. Când îşi află România viitorii adversari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tricolorii şi-au luat adio de la Campionatul Mondial din Brazilia, încheind anul 2013 cu o remiză, pe teren propriu, contra Greciei.

România a intrat în vacanţă şi până la începutul anului viitor nu mai are programată nicio acţiune oficială sau amicală. Pe 23 februarie 2014, tricolorii îşi vor afla adversarii din preliminariile pentru Campionatul European din 2016, care va avea loc în Franţa. 

Tragerea la sorţi este programată la Nisa şi în urne vor intra 53 de echipe, dintre care 23 se vor califica, plus Franţa, ţara gazdă. Formaţiile vor fi împărţite în 9 grupe (8 de câte 6 echipe şi una de cinci), iar primele două clasate din fiecare grupă, plus cele bune cinci echipe de pe locul trei vor juca la turneul final. România va face parte din a treia urnă valorică, ceea ce înseamnă că va avea parte de doi adversari tari.

Conform contractului său, obiectivul lui Victor Piţurcă este calificarea la Campionatul European.

Citeşte şi:

FOTO România - Grecia: 1-1. „Tricolorii“ şi-au luat „adio“ de la CM din Brazilia. Urmează demisia lui Victor PiţurcăRomânia a obţinut doar un egal marţi seară, împotriva Greciei, şi acela survenit în urma unui autogol al oaspeţilor. Cei 53.174 de spectatori au fost suficienţi pentru stabilirea unui record de asistenţă, însă nu şi pentru calificare. Astfel, selecţionata lui Victor Piţurcă şi-a luat gândul de la Campionatul Mondial din 2014, organizat în Brazilia, la Rio, bifând încă un turneu final de la televizor.

Grecia se duce la Rio, România rămâne acasă. Explicaţiile lui Victor Piţurcă şi ale jucătorilor, după meciul de baraj România a încheiat la egalitate manşa secundă din meciul de baraj cu Grecia (1-1), rezultat care le-a asigurat „tricolorilor“ încă un turneu final văzut de acasă.

Victor Piţurcă: „Sunt prea supărat şi nefericit pentru a mă gândi la demisie” Antrenorul echipei naţionale de fotbal, Victor Piţurcă, a declarat, marţi seară, la finalul partidei dintre România şi Grecia, încheiată cu un egal, că se consideră vinovat pentru faptul că nu a putut bucura fanii cu o calificare la Cupa Mondială, afirmând totodată că este prea supărat pentru a se gândi la demisie.

Adrian Mutu: „Trebuie să începem de la zero să construim echipa naţională de fotbal, fără Mutu, fără Piţurcă. Sunt atâţia antrenori buni” Adrian Mutu a afirmat, marţi seară, la finalul meciului România - Grecia, încheiat cu un egal, că antrenorul echipei naţionale de fotbal, Victor Piţurcă, este „primitiv” în pregătirea unei partide şi că ar trebui să demisioneze de la conducerea tehnică a selecţionatei României după ratarea calificării la Campionatul Mondial de fotbal din 2014. 

Mutu l-a făcut dictator pe Piţurcă şi a explicat de unde a pornit conflictul cu selecţionerul: „Pune interesele personale mai presus de orice“ Adi Mutu a făcut declaraţii dure la adresa lui Victor Piţurcă, imediat după finalul partidei cu Grecia. „Briliantul“ a acuzat că selecţionerul este un veritabil dictator şi că a pus interesele şi orgoliul personal mai presus de orice.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite