Dinamo - CS U Craiova 2-1: magnific, electrizant, splendid! Filmul celui mai frumos meci al Ligii I după mulţi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ceea ce s-a jucat, sâmbătă seară, pe „Arena Naţională“ poate rivaliza oricând cu un duel din La Liga, Serie A sau Bundesliga. Dincolo de calitatea unui joc fantastic per ansamblu, în prima repriză, s-a produs şi faza campionatului.

La 24 de ore după un meci jalnic în Liga I, după cum „Adevărul“ a scris aici, Dinamo şi Craiova au ţinut parcă să şteargă cu buretele impresia că intrecerea internă e moartă şi îngropată.

Fanii au umplut, din nou, „Arena Naţională“, iar o atmosferă de zile mari a generat un meci splendid. Dinamo a început într-un ritm fabulos, îndemnându-l pe Dinu Gheorghe să facă un comentariu savuros, la pauză, în studioul Digi Sport: „Dacă Dinamo ar fi jucat toată repriza ca primele 15-20 de minute, atunci sportul practicat nu s-ar mai fi numit fotbal!“. „Câinii“ au fost răsplătiţi din plin pentru startul lor electrizant, „dubla“ lui Nemec (5, 14) făcându-i groggy pe craioveni.

După ce s-au trezit din pumni, ajutaţi şi de faptul că Dinamo a făcut, totuşi, pasul înapoi la 2-0, oltenii au pus stăpânire pe meci. Spre mijlocul primei părţi s-a şi produs faza sezonului în campionatul românesc: CS U Craiova a lovit bara de trei ori în 30 secunde! La pauză s-a intrat cu 2-0 pentru Dinamo.

Gustavo, ce fotbalist!

La reluare, Dinamo a încercat să reia jocul ofensiv şi a avut şi prima ocazie, însă s-a elevii lui Contra s-au stins repede şi au cedat posesia. Chiar şi aşa, Hanca a fost aproape de 3-0, dar bărbia lui Mingote a salvat Craiova. La aceeaşi fază, pe contraatac, oltenii au trecut pe lângă gol, după care, peste câteva minute, un gol al lui Andrei Ivan a fost anulat pentru un ofsaid semnalizat corect.

Echipa lui Gigi Mulţescu a continuat să preseze şi, într-un final, brazilianul Gustavo, introdus în locul lui Mateiu în minutul 24, a obţinut un penalty. Andrei Ivan a executat de la 11 metri, dar Penedo a ghicit colţul. Acelaşi Gustavo a venit însă din afara careului ca un TGV şi a marcat pentru 1-2 (73). A fost golul care a încununat o evoluţie excelentă pentru atacantul de 25 de ani.

Până la final, oaspeţii au dominat posesia, dar nu şi-au mai creat vreo ocazie notabilă, ajungând la a treia înfrângere consecutivă în campionat. Dintr-o echipă care părea sigură de prezenţa în play-off, Craiova e acum în real pericol de a rata clasarea între primele 6.

Cu o etapă înainte de terminarea sezonului regulat, CS U Craiova e pe 3 cu 40 de puncte, urmând să întâlnească Gaz Metan, acasă, în ultima rundă. Dinamo, cu două victorii cu Contra pe bancă, a urcat pe 5 cu 38 de puncte şi îşi va asigura prezenţa în play-off, dacă va învinge Pandurii, la Târgu-Jiu.

CITEŞTE ŞI:

*Reacţii după un meci de Oscar: „Ruşine! Bătaie de joc! Ne-au călcat în picioare“. Acuze grave după Dinamo - CS U Craiova

VEZI REZUMATUL MECIULUI

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite