Târgu-Mureş - FC Voluntari 0-0: teren catastrofal, rezultat pe măsură. Meciul care a arătat nivelul jalnic al Ligii I

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avem echipe în prima ligă care doar se prezintă la meciuri pentru a încasa banii din drepturile TV, după care, la finalul stagiunii, vor trage obloanele, lăsând în urma lor nişte jucători „ţepuiţi“.

Una din aceste grupări e ASA Târgu-Mureş. Aflată în insolvenţă, vicecampioana din sezonul 2014-2015 e, practic, un „cadavru“ care mai umblă etapă de etapă în primul eşalon.

Singurul motiv pentru care clubul nu s-a desfiinţat deja e acela că, ţinând acest „cadavru“ în Liga I, conducătorii au garanţia că pot încasa banii din drepturile TV. Bani care sunt cheltuiţi oricum, numai pentru fotbal nu. Drept urmare, gazonul de la Târgu-Mureş e cel mai prost din primul eşalon: când nu e îngheţat, e mocirlos. Aşa a fost vineri seara, când aici s-a jucat partida cu FC Voluntari.

A fost un decor jalnic, demn de un fotbal amator. Iar rezultatul a fost pe măsură, deşi jucătorii chiar s-au străduit.

ASA Târgu-Mureş rămâne pe ultimul loc în Liga I cu 11 puncte din 25 de meciuri, fără gol marcat în 2017. FC Voluntari e pe 8 din 14 cu 30 de puncte.

Ce s-a spus despre gazon?

Florin Marin (antrenor FC Voluntari): Cei de aici ar fi trebuit să-şi ia măsuri pentru ca jocul să nu se dispute pe un asemenea teren. Puteam juca la Cluj, puteam juca în altă parte. La modul în care se prezintă terenul acum, n-au cum să-l refacă. Nu se poate juca în aceste condiţii. Trebuia să se joace într-o altă localitate. Aţi văzut că terenul a pus probleme ambelor echipe.

Daniel Leasă (manager general FC Voluntari): De când urmăresc acest fenomen n-am întâlnit un asemenea gazon. Asta e strigător la cer! Când am aflat că acest meci va fi programat la Târgu-Mureş, am făcut o adresă către LPF pentru a trimite pe cineva să vadă cum e gazonul. Din păcate, la noi LPF e interesată să vadă câte scaune sunt în sălile de conferinţă şi se întreabă de ce nu vin oamenii la stadion.

Ilie Stan (antrenor ASA T\rgu-Mureş): Dacă gazonul era mai bun, poate că altul era rezultatul. Sperăm că în următorul meci de acasă vom avea la dispoziţie un teren mai bun.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite