Dezastru în canotaj: Niciun echipaj din România nu s-a calificat în finalele pentru medalii la Campionatul Mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România paricipă la Campionatele Mondiale de canotaj de la Aiguebelette cu şapte echipaje, însă niciunul dintre acestea nu va lupta pentru medalii în finalele din week-end.

Echipajele feminine de dublu vâsle categorie uşoară, format din Ionela Livia Lehaci şi Gianina Elena Beleagă, şi cel de dublu vâsle, format din Viviana Iuliana Bejinariu şi Ioana Vrînceanu, precum şi Ioan Prundeanu la simplu vâsle au fost eliminaţi înaintea seriilor semifinale ale competiţiei.

Miercuri, echipajul feminin de 8+1, format din Roxana Cogianu, Iuliana Popa, Mihaela Petrila, Irina Dorneanu, Adelina Cojocariu, Ioana Crăciun, Mădălina Bereş, Andreea Boghian şi Daniela Druncea, a ratat calificarea în finală. Luni, româncele au ocupat locul al treilea în seria întâi, după echipajele din Canada şi Noua Zeelandă, fiind nevoite să evolueze în recalificări. Miercuri, ele au terminat pe locul al treilea în recalificări, la 210 miimi de secundă de Rusia, ocupanta locului al doilea, ultimul care a permis accederea în finală, şi la 620 de miimi de secundă de Marea Britanie, câştigătoarea recalificărilor. 

Joi, alte trei echipaje au ratat posibilitatea de a intra în finala A, după disputarea semifinalelor. La dublu rame fără cârmaci, Cristina Grigoraş şi Laura Oprea au ocupat locul al cincilea în prima serie semifinală, urmând a concura în finala B. La masculin, echipajul de dublu rame fără cârmaci, format din Cristi Ilie Pîrghie, George Pălămariu, a ocupat tot locul 5, în prima semifinală, iar cel de patru rame fără cârmaci, format din Vlad Dragoş Aicoboae, Adrian Dămii, Marius Vasile Cozmiuc, Toader Andrei Gontaru, a ocupat acelaşi loc 5 în a doua semifinală, ambele ratând prezenţa în finala A. Aceste ultime trei echipaje vor putea lupta, în finalele B, pentru calificarea la JO de la Rio de Janeiro.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite