VIDEO În direct, de la Madrid, sărbătoarea campionilor! „Galacticii“ se îndreaptă spre Plaza de Cibeles

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Real Madrid
Real Madrid

Real Madrid şi-a adjudecat aseară finala de la Milano, trecând la loviturile de departajare de concitadina Atletico Madrid, iar acum sărbătoreşte în capitala Spaniei.

Cu această victorie, Real şi-a consolidat poziţia de cea mai bună echipă din istoria competiţiei. Iată câteva lucruri de reţinut:

Real Madrid este cea mai titrată echipă din competiţie. A câştigat de 11 ori tofeul şi a mai jucat 3 finale, pe care le-a pierdut


Real a depăşit-o pe rivala Barcelona, având cinci trofee castigate în noul format al Ligii Campionilor, introdus în 1993

.
Graţie celor de la  Real, Madridul este oraşul cu cele mai multe Ligi ale Campionilor.  Pe locul doi se află, Milano, unde trofeul a poposit de 10 ori, de şapte ori la Milan şi de trei ori la Inter.


Aceasta a fost prima finală pe care Real a câştigat-o la penaltyuri. Madrilenii şi-au mai adjudecat două finale în prelungiri.


După finala cu Valencia, din 2000, şi cea cu Atletico, din 2014, Real a câştuigat din nou trofeul în faţa unei echipe din Spania.


Datorită trofeelor castigate de Real, Spania este ţara unde Liga Campionilor a ajuns ce cele mai multe ori: 16. Pe locul doi sunt Italia şi Anglia, cu 12 trofee câştigate.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite