De ce s-a „prăbuşit“ Sorana Cîrstea. Problema cu care se confruntă acum a chinuit-o în trecut şi pe Maria Şarapova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorana Cirstea FOTO AP
Sorana Cirstea FOTO AP

După un an 2014 dezastruos, în care a picat de pe locul 22 pe 93, Sorana Cîrstea nu se regăseşte încă. Mulţi ani cel mai bine clasată jucătoare de tenis din România, Cîrstea se luptă de luni bune cu o problemă care i-a dat mari bătăi de cap şi Mariei Şarapova şi care a contribuit, pentru o perioadă, şi la declinul rusoaicei din topurile WTA.

Picajul Soranei Cîrstea, pe locul 97 în acest moment, are şi explicaţii de ordin medical. Sportiva din Târgovişte e chinuită de luni bune de o problemă la umăr, însă a evitat să se opereze. 

George Cosac, preşedintele FR Tenis, susţine că sportiva nu mai poate evita bisturiul, în acest moment, dar că operaţia ar fi cea mai bună soluţie pentru Sorana.

„De mai bine de un an de zile are probleme la un umăr şi ar trebui să se opereze. Forţează şi nu-i bine. Trebuie să facă o pauză de şase luni pentru operaţie şi recuperare. Cred că o să-şi îngheţe locul in clasamentul WTA şi se va opera, asta este soluţia cea mai bună pentru ea. Nu ar fi prima tenismenă care face asta, sunt momente delicate“, a declarat George Cosac, preşedintele FR Tenis, pentru Ring. 

Din cauza problemelor medicale şi al picajului în clasamentul WTA, Sorana Cîrstea a şi fost înlocuită în echipa de FedCup a României, care va întâlni săptămâna viitoare Spania, la Galaţi. 

La începutul lunii decembrie 2014, Sorana Cirstea dezvăluia într-o postare pe Facebook că se recuperează după accidentarea la umăr care a chinuit-o timp de 15 luni. 

Şarapova, probleme cronice la umăr

Câştigătoare de Wimbledon în 2004, la doar 17 ani, ajunsă în anul următor lider mondial, rusoaica Maria Şarapova a avut o carieră afectată de multe accidentări. În 2007 a început să sufere de dureri cronice la umăr, iar în octombrie 2008 a suferit o operaţie, în urma căreia a rămas 10 luni în afara terenului şi a căzut pe 126 în lume. 

Rusoaica a revenit în forţă, dar a mai avut probleme cu umărul, cea de-a treia accidentare suferind-o în august 2013, când şi-a încheiat prematur sezonul şi a picat iarăşi din topul mondial. 

În acest moment, Maria Şarapova nu mai acuză probleme medicale, e pe 2 în lume şi sâmbătă va juca o nouă finală de Mare Şlem, în faţa americancei Serena Williams, la Australian Open. 

Citeşte şi

FEDCUP 2015. Cum a fost pregătită arena pentru meciul anului dintre Simona Halep şi preşedintele Iohannis, la Galaţi

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite