David Nalbandian se retrage din tenis la 31 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
David Nalbandian va juca ultimul meci pe 23 noiembrie cu Rafael Nadal. FOTO: Reuters
David Nalbandian va juca ultimul meci pe 23 noiembrie cu Rafael Nadal. FOTO: Reuters

Jucătorul argentinian de tenis David Nalbandian, în vârstă de 31 de ani, şi-a anunţat, marţi retragerea din activitate, decizie luată în urma agravării accidentării sale la umăr drept, potrivit agenţiei de ştiri AFP.

Anunţul fost făcut într-o conferinţă de presă la Buenos Aires. Jucătorul de tenis va susţine un ultim meci demonstrativ cu spaniolul Rafael Nadal, în 23 noiembrie, la Buenos Aires, sub privirile propriilor fani.

"Este greu pentru mine. Este o zi tristă, dar umărul meu nu mai poate", au fost cuvintele lui Nalbandian, care a afirmat că după operaţia la umărul drept, din primăvară, nu mai poate evolua la nivel înalt, fapt care a dus şi la ajungerea în poziţia 231 din clasamentul ATP.

Punctul culminant al carierei lui Nalbandian a fost câştigarea Mastersului în 2005, în finala cu elveţianul Roger Federer.

Jucătorul argentinian are 11 titluri la simplu şi a jucat în semifinale la toate turneele de Grand Slam. El a jucat şi o finală de la Wimbledon în 2002. În 2006, el a ajuns pe locul trei ATP

Nalbandian a fost şi unul din jucătorii de bază a echipei de Cupa Davis a Argentinei, pe care acesta a condus-o în trei finale - 2006, 2008, 2011-, toate fiind pierdute.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite