Dan Petrescu, dat afară de două ori în patru luni. Ce despăgubiri va încasa antrenorul de la Kuban Krasnodar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Bursucul“ n-a prea avut noroc în 2016, el fiind pus pe liber de ambele formaţii pe care le-a pregătit, Jiangsu Suning (China) şi Kuban Krasnodar (Rusia), în decurs de numai 4 luni.

Pus pe liber de chinezii de la Jiangsu Suning la începutul lunii iunie, Dan Petrescu (49 de ani) a semnat imediat cu ruşii de la Kuban Krasnodar, pe care îi mai pregătise şi în perioada ianuarie 2010 – august 2012, când reuşise şi o promovare în primul eşalon. De această dată, experienţa de la Krasnodar a fost una extrem de scurtă. Începută la 14 iunie, ea s-a terminat marţi seară, când Petrescu a fost anunţat de şefii de la Kuban că este concediat. Formaţia pregătită de antrenorul român, care are ca obiectiv promovarea în prima ligă, se află pe locul 14 în clasament, cu 16 puncte. Bilanţul lui Petrescu e unul modest, trei victorii, şapte rezultate de egalitate şi cinci înfrângeri, în condiţiile în care liderul Dinamo Moscova are deja 32 de puncte şi două meciuri mai puţin. Înlocuitorul românului va fi aproape sigur Aleksandr Grigorian, actualul tehnician al divizionarei secunde SKA Kabarovsk. Totuşi, dacă din punct de vedere sportiv a mai bifat un insucces, „Bursucul“ a dat lovitura din punct de vedere financiar, în condiţiile în care ruşii îi vor plăti despăgubiri de aproximativ 700.000 de dolari, adică banii pe care i-ar fi avut de încasat până la finalul contractului scadent în 2018. El a beneficiat de plăţi compensatorii substanţiale şi după despărţirea de chinezii de la Jiangsu Suning.

Eşec după eşec în străinătate

Plecat din Liga I la scurtă vreme după ce a obţinut titlul cu Unirea Urziceni şi a reuşit o figură frumoasă cu ialomiţenii în Liga Campionilor, Petrescu a rămas pe o pantă ascendentă şi la Kuban Krasnodar, echipă care l-a propulsat pe banca mult mai galonatei Dinamo Moscova, în august 2012. După un prim sezon bun, a dezamăgit şi a sfârşit prin a fi pus pe liber în aprilie 2014. În vara aceluiaşi an a semnat cu Al-Arabi (Qatar), unde n-a rezistat decât până în luna decembrie. În vara anului trecut a fost convins s-o preia pe ASA Târgu-Mureş, vicecampioana României la aea vreme. Însă ardelenii intraseră deja în colaps financiar, aşa că „Bursucul“ a plecat imediat după ce a câştigat Supercupa României, în dauna Stelei. A ajuns în China, la Jiangsu Suning, unde a terminat primul sezon pe un modest loc 9, dar s-a salvat prin câştigarea Cupei. Ulterior, chiar dacă s-au adus jucători de peste 100 de milioane de euro, brazilienii Ramires şi Alex Teixeira, echipa lui Petrescu a avut din nou evoluţii oscilante în campionat, aşa că românul a fost pus pe liber.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite