Cum a rezolvat Sorana Cîrstea conflictul cu Ilie Năstase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dintre cele şase românce calificate pe tabloul principal de la Australian Open, numai Sorana Cîrstea a reuşit să ajungă în turul al treilea la Melbourne.

Sorana Cîrstea a pornit în recuperarea timpului pierdut. În ultimii ani ea s-a luptat cu accidentările şi cu propria fire, una peste măsură de emotivă.  Ajunsă la 26 de ani şi trecută prin multe, jucătoarea din Târgovişte pare mult mai matură şi a dovedit-o din nou şi în meciul de ieri cu Suarez Navarro, locul 12 în lume. Sorana nu s-a pierdut cu firea nici la 2-0 pentru Carla, nici după ce a scăpat printre degete un joc în care servea şi avea 40-0 în setul al doilea. A rămas echilibrată, ceea ce în alţi ani nu se întâmpla, şi s-a declarat pregătită chiar şi pentru un set decisiv.

Sorana a avansat în turul al treilea după o victorie în două seturi, 7-6, 6-3, sosită după o oră şi 33 de minute de joc. A oferit prosoapele suporterilor români din tribune, a semnat două mingi şi a început imediat procesul de recuperare.  

Victoria româncei în faţa Carlei Suarez Navarro a fost pe undeva normală, dacă ţinem cont şi de problemele de sănătate ale jucătoarei din Spania, care s-a înscris la Melbourne pe ultima sută de metri, însă asta nu diminuează cu nimic din meritele Soranei.

În turul al treilea, Cîrstea o va întâlni pe Alison Riske, din SUA, locul 48 WTA, jucătoare pe care o conduce cu 2-1 la meciurile directe, Sorana impunându-se în confruntările cele mai recente: Washinghton (2013) şi Pattaya (2014). “Nu ştiam cu cine joc, dar mi-a spus antrenorul meu, când făceam recuperarea, că joc cu Alison Riske. Prefer să joc împotriva unei fete pe care o ştiu deja. Pentru mine este mai greu când întâlnesc o jucătoare pentru prima dată”, ne-a spus Sorana. În cazul în care va trece şi de Riske, Cîrstea s-ar putea întâlni în optimile de finală cu Garbine Muguruza, din Spania, locul 7 WTA.

A fost certată cu Ilie Năstase

Sorana Cîrstea nu a privit cu ochi buni numirea lui Ilie Năstase în fruntea echipei de Fed Cup a României. “Lucrurile mergeau foarte bine, n-am înţeles schimbarea, e puţin ciudată această numire”, afirma Sorana, iar replica lui Năstase a venit imediat: “Eu nu ştiu în ce calitate a vorbit acea duduie despre mine. Ea nici nu face parte din echipă”. Totuşi, după ultimele rezultate, Năstase a revenit la sentimente mai bune şi a anunţat că Sorana Cîrstea face parte din echipa de Fed Cup a României pentru confruntarea cu Belgia (11-12 februarie).

"E bine că a câştigat. Nu am văzut meciul, dar e bine că a câştigat. Acum, trebuie să intre şi ea în echipă", a declarat Ilie Năstase la ProSport LIVE.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite