Cum să iei 800.000 de euro degeaba: cazul fotbalistului român care le-a luat banii chinezilor şi le-a făcut şi un favor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mulţi oameni trec prin această viaţă, fără a vedea astfel de sume. În lumea sportului-rege însă, banii sunt aruncaţi cu nemiluită, iar profitorii sunt din ce în ce mai mulţi.

Sportul de performanţă presupune mari sacrificii, iar oamenii de rând nici nu ajung să înţeleagă volumul de muncă pe care îl depune un sportiv.

Sunt însă şi cazuri, din ce în ce mai multe, în care sportivii îşi rotunjesc veniturile total nemeritat. Constantin Budescu (27 de ani) e un exemplu elocvent în acest sens. În iarna anului 2016, fotbalistul a plecat în China, la Dalian Yifang, grupare care a crezut că, luându-l pe Budescu, îşi va mări şansele de promovare în prima ligă.

De la început însă, era evident că Budescu, cunoscut drept un tip indolent în România, nu va sparge norii tocmai în China. Şi, într-adevăr, jucătorul a dezamăgit crunt în „Ţara Marelui Zid“: patru meciuri, niciun gol. Iar după ce s-a accidentat într-o partidă în tricoul celor de la Dalian Yifang, chinezii l-au împrumutat la Astra, în speranţa că fotbalistul îşi va recâştiga forma dinainte şi apoi le va fi de folos.

Nici acest scenariu nu s-a adeverit pentru asiatici. Budescu a jucat bine la Astra, însă, în această iarnă, s-a întors la Dalian Yifang, hotărât să-şi rezilieze contractul valabil încă două sezoane. Românul le-a făcut un „favor“ celor de la Dalian Yifang: s-a mulţumit să primească 300.000 de euro pentru a „rupe“ contractul. Dacă ar fi rămas în China, el ar fi trebuit să primească două milioane de dolari până la finalul înţelegerii.

Aşa, „afacerea Dalian Yifang“ i-a adus lui Budescu 800.000 de euro: 500.000 a luat la semnătură, când s-a dus acolo, iar 300.000 de euro a încasat pentru a pleca înainte de termen.

Şi, bonus, jucătorul poate ajunge acum la orice club din postură de fotblist liber, urmând să primească alţi bani la semnătură, plus un salariu „gras“.

Sper ca în această săptămână sau săptămâna viitoare să se rezolve totul. Mi-aş dori să fiu din nou la naţională şi vreau să-mi găsesc o echipă mai aproape, să fiu mai uşor de văzut. Constantin Budescu  
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite