Culisele plecării lui Morariu: ce obiectiv îndeplinit l-a convins să-şi dea demisia şi câte medalii a luat România cu el la COSR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actualul preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR) îi lasă locul favoritului său la alegeri după ce a ajuns acolo unde a visat.

La 217 zile după ce şi-a îndeplinit obiectivul şi anume cooptarea sa printre cei zece membri ai Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Octavian Morariu pleacă de la COSR.

În vârstă de 52 de ani, Morariu s-a zbătut mult pentru a-şi atinge ţelul, totul culminând cu organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), la Braşov, în februarie 2013. Deşi a fost prezentat ca un eveniment menit să promoveze imaginea ţării la nivel continental, în realitate, România a câştigat foarte puţin de pe urma FOTE. Din cauza lacunelor organizatorice şi tehnice, Eurosport a refuzat să acopere evenimentul, aşa că el s-a transmis doar în ţară! FOTE a fost, în schimb, „motorul“ care l-a propulsat, în septembrie 2013, pe Morariu printre membrii CIO, el devenind abia al patrulea român din istorie, care a obţinut acest statut.

Pleacă pentru că are prea multe funcţii

Cu obiectivul atins, preşedintele COSR şi-a anunţat, marţi, demisia în cadrul şedinţei Comitetului Executiv, după care şi-a explicat decizia. „Am fost un preşedinte dedicat. Având în vedere însă şi celelalte activităţi ale mele din cadrul CIO şi Asociaţiei Europene de Rugby, precum şi celelalte, constat o supraîncărcare a activităţilor mele. Nu sunt ahtiat după funcţii şi din respect pentru cei din jur şi pentru familia mea, am hotărât să mă retrag din funcţia de preşedinte al COSR“, a anunţat Morariu într-o conferinţă de presă.

Interimar până la alegerile din mai

După anunţul făcut de actualul preşedinte COSR, imediat au apărut numele posibililor candidaţi pentru înlocuirea sa: Alin Petrache şi Dinu Pescariu. Primul, actualmente vicepreşedinte COSR şi şeful Federaţiei Române de Rugby, e principalul favorit, în condiţiile în care are şi susţinerea lui Morariu. Astfel, fostul jucător de tenis, Dinu Pescariu, are şanse infime de a câştiga alegerile programate pentru 29 mai. 

Până atunci, candidaţii au termen de depunere a dosarelor până la 29 aprilie, iar până la alegerea unui nou preşedinte COSR, interimatul va fi asigurat de Octavian Morariu.

Petrache şi-a enumerat atuurile

După ce a aflat despre demisia şefului COSR, Alin Petrache a vorbit despre posibilitatea ca el să-l înlocuiască pe Morariu. „Sunt surprins de această decizie. E prematur să spun că voi candida. Trebuie să vorbesc cu familia, dar sunt onorat că se vorbeşte despre mine. Sunt entuziast, tânăr, acestea sunt motivele pentru care mă gândesc să candidez“, a declarat Petrache.

17

medalii olimpice a câştigat România cu Octavian Morariu în fruntea COSR: 8 la Beijing, în 2008, şi 9 la Londra, în 2012.

Toate activităţile mele nu-mi mai permit să fiu atent sută la sută la ce se întâmplă la COSR. Aici trebuie să fie cineva care să se ocupe zi de zi de această activitate.  Octavian Morariu preşedinte COSR  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite