Cu veteranii la atac. Farul a promovat în Liga a III-a având un portar de 44 de ani între buturi, iar Petrolul s-a bazat pe legendarii Daniel Chiriţă şi Cristi Vlad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gică Mina, antrenor secund şi portar Farul Constanţa
Gică Mina, antrenor secund şi portar Farul Constanţa

Petrolul Ploieşti, echipă renăscută anul trecut datorită suporterilor, după ce vechiul club a intrat în faliment, a reuşit să obţină promovarea în Liga a III-a, fiind încurajată din tribune de 14.000 de spectatori plătitori, performanţă demnă de invidiat. În cel de-al treilea eşalon au acces şi Oţelul Galaţi, Farul Constanţa şi „U“ Cluj, alte echipe cu poveşti asemănătoare.

Falimentate de către diverşi „oameni de fotbal“, Petrolul Ploieşti, Farul Constanţa, Universitatea Cluj şi Oţelul Galaţi, care au repornit la drum cu ajutorul fanilor, au mai făcut sâmbătă un pas către revenirea în elita fotbalului românesc. Toate cele patru grupări au reuşit promovarea în Liga a III-a, în urma meciurilor de baraj, tur-retur, disputate în compania altor câştigătoare ale ligilor judeţene. Petrolul Ploieşti a învins-o pe Dentaş Tărtăşeşti, campioana judeţului Dâmboviţa, cu scorul general de 5-2. Sâmbătă, pe „Ilie Oană”, a fost numai 2-2, dar spectacolul din tribune a meritat toţi banii plătiţi de cei 14.000 de fani care au venit să-şi vadă favoriţii. Galeria „lupilor galbeni“ a oferit un show spectaculos, având ca temă faptul că actuala Petrolul tocmai a obţinut sigla şi palmaresul fostei echipei, astfel că echipa care va evolua în Liga a III-a este o echipă cu patru titluri de campioană şi trei Cupe ale României. Pe lângă veteranul Daniel Chiriţă (43 de ani), în acest meci a jucat şi un alt fotbalist emblematic pentru Petrolul, Cristi Vlad (40 de ani).

A promovat în Liga a III-a şi Suporter Club Oţelul Galaţi, care a câştigat, scor 2-0, în faţa formaţiei Unirea Mirceşti, meciul retur al barajului de promovare. În tur, ieşenii s-au impus cu scorul de 1-0. Echipa suporterilor gălăţeni, continuatoarea morală a campioanei din 2011, a evoluat pe stadionul “Oţelul” în faţa a 9.000 de suporteri, într-o atmosferă similară cu cea de la meciurile din prima ligă. Momentul euforic al promovării a fost perturbat însă de un conflict apărut la finalul meciului, când o parte din galerie a vrut să pătrundă pe gazon pentru a se bucura alături de jucători, dar s-au lovit de refuzul jandarmilor, care au folosit spray-urile din dotare pentru a-i opri pe fani.

Şi Farul Constanţa a câştigat barajul cu Pescăruşul Sarichioi (Tulcea), pe teren propriu, scor 2-0, după ce se impusese şi în tur cu 7-2. Pe lângă golgheterul veteran Dorel Zaharia (39 de ani), în tricoul Farului a jucat şi portarul Gheorghe Mina, în vârstă de 44 de ani. 5.000 de constănţeni au venit să-şi susţină favoriţii la meciul găzduit de stadionul „Farul“.  De asemenea, Universitatea Cluj, care se impusese în tur cu 8-0 în faţa celor de la Lăpuşul Târgu-Lăpuş (Maramureş), a câştigat fără emoţii şi duelul din deplasare, scor 6-0. Printre marcatori s-au numărat şi de această dată veteranii Gabriel Giurgiu (35 de ani) şi Dorin Goga (33 de ani), cei care până nu demult evoluau în Liga I.

Echipele promovate în Liga a III-a

Petrolul Ploieşti (Prahova), „U” Cluj (Cluj), Farul Constanţa (Constanţa), Oţelul Galaţi (Galaţi), Şoimii Lipova (Arad), FC Avrig (Sibiu), Progresul Spartac (Bucureşti), Viitorul Ghimbav (Braşov), Metalul Buzău (Buzău), Agricola Borcea (Călăraşi), KSE Tg. Secuiesc (Covasna)

Internaţional Băleşti (Gorj), AS Milcov (Olt), Unirea Tăşnad (Satu Mare), Bucovina Rădăuţi (Suceava), Sănătatea Darabani (Botoşani), CSM Focşani (Vrancea), Surianu Sebeş (Alba), ACS Ghiroda (Timişoara), Victoria Traian (Brăila)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite