Cine este Marcin Borski, delegat la meciul Rio Ave - Steaua. „Centralul“ i-a mai arbitrat pe roş-albaştri în 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcin Borski, arbitru polonez FOTO Mediafax
Marcin Borski, arbitru polonez FOTO Mediafax

Partida pe care Steaua o va disputa joi, împotriva portughezilor de la Rio Ave, va fi arbitrată de polonezul Marcin Borski. Meciul, programat în deplasare, va începe la ora 22.05.

În vârstă de 41 de ani, Marcin Borski este un arbitru de top în Polonia din 1999, iar pe listele FIFA a apărut începând cu 2006. În aprilie 2008 a devenit participantul unui program iniţiat de UEFA, care avea drept scop descoperirea tinerilor arbitri, menţinându-se în această activitate vreme de doi ani. De asemenea, a fost singurul „fluieraş“ nominalizat pentru Campionatul European din 2012 şi s-a numărat printre cei delegaţi la meciurile de calificare din cadrul Campionatelor Mondiale din 2010 şi 2014.

Marcin Borski a mai condus la centru un meci de-al Stelei, în octombrie 2010, când roş-albaştrii s-au duelat cu SSC Napoli, în Europa League, partida terminându-se cu o remiză (3-3), după ce italienii au reuşit să egaleze în prelungirile dictate de arbitru. 

Atunci, gruparea din Ghencea era arbitrată de Marius Lăcătuş şi încheia Grupa K pe locul trei (6p), după  FC Liverpool (10p), Napoli (7p) şi înaintea lui FC Utrecht (5p). Pentru ultima echipă evolua, la vremea aceea, Mihai Neşu, care a fost titular atât în meciul din Olanda (1-1), cât şi în returul de pe terenul Stelei (3-1). Revenind la zilele noastre, Steaua se află pe primul loc al Grupei J, la egalitate de puncte (6) cu Aalborg şi Dinamo Kiev, în timp ce Rio Ave este singura echipă care nu a reuşit să acumuleze niciun punct, şi, în afară de meciul de joi, mai are programat returul cu Aalborg, pe 27 noiembrie, în Danemarca.

Rezultatele campioanei României în această fază a competiţiei

  • Steaua-Aalborg: 6-0
  • Dinamo Kiev - Steaua: 3-1
  • Steaua - Rio Ave: 2-1

Rio Ave a pierdut un meci în campionatul Portugaliei, înaintea returului cu Steaua, din Liga Europa

Steaua, învinsă de ASA Târgu Mureş, după un meci cu un eliminat, trei accidentaţi şi multe reproşuri

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite