Cine îl mai înţelege pe Piţurcă? „Adevărul“ arată o serie de decizii care demonstrează lipsă de viziune a selecţionerului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul de 56 de ani insistă că are drept obiectiv calificarea României la Euro 2016, însă se contrazice singur prin mutările pe care le-a făcut în ultimele două meciuri.

Contractul lui Victor Piţurcă la echipa naţională ridică foarte multe semne de întrebare. Pe lângă faptul că rar se întâmplă ca un selecţioner să fie angajat în 2011, pentru a duce echipa la o competiţie de peste cinci ani, Euro 2016 în cazul de faţă, nici salariul oferit selecţionerului nu pare a fi unul normal. Ambele aspecte au atras multe critici, mai ales după „dubla“ cu Ungaria şi cu Olanda.

Mai există însă o problemă care sfidează logica. Ea e legată de strategia selecţionerului, în contradicţie cu contractul şi cu obiectivul său. Victor Piţurcă şi Mircea Sandu au confirmat, la unison, că tricolorii ţintesc calificarea la Campionatul European de peste trei ani. 

O analiză a lotului convocat pentru partidele cu Ungaria şi cu Olanda dovedeşte însă că mulţi dintre jucătorii care ar trebui să ducă greul în acea campanie de calificare şi, apoi, la turneul final au fost marginalizaţi la Budapesta şi la Amsterdam din cauza unor fotbalişti care nu vor fi implicaţi în proiectul Euro 2016.

Cine va fi fundaş dreapta?

Mutu (34 de ani), Goian (32 de ani), Raţ (31 de ani), Lazăr (31 de ani), Tamaş (29 de ani) şi Pintilii (28 de ani) sunt fotbaliştii care, aproape sigur, vor ieşi din circuitul primei reprezentative după CM 2014. Dacă Lazăr a ratat „dubla“ cu Ungaria şi cu Olanda, accidentat, în schimb, ceilalţi cinci veterani au bifat cel puţin o partidă ca titular.

Fiecare dintre ei a ţinut pe bancă sau chiar în afara lotului cel puţin un jucător mai tânăr:

*Keşeru (26 de ani) şi Rusescu (24 de ani) n-au avut loc de Mutu.

*Grigore (26 de ani) a rămas pe bancă, pentru a-i face loc lui Goian.

*Latovlevici (26 de ani) nici n-a prins lotul din cauza lui Raţ.

*Maxim (22 de ani) şi Chipciu (23 de ani) n-a putut juca mai mult din cauza lui Pintilii (28 de ani).

*Luchin (27 de ani) n-a avut loc de Tamaş.

Situaţia cea mai alarmantă e cea legată de postul de fundaş dreapta, acolo unde Tamaş e, oricum, o improvizaţie, Luchin e şi el stoper de meserie, iar Râpă (23 de ani) nici n-a fost convocat.

Gică Popescu, uimit de lipsa de strategie

Această selecţie bizară făcută de Victor Piţurcă, în contradicţie cu obiectivul lui declarat, l-a lăsat nedumerit şi pe Gică Popescu, un posibil candidat la şefia FRF, în 2014.

„Am înţeles că naţionala e în reconstrucţie pentru Euro 2016. Eu aştept o strategie, fiindcă până acum n-am văzut vreuna. Din ce am observat, echipa a fost făcută pentru calificarea la Mondialul din 2014. Dacă obiectivul e Euro 2016, atunci de ce sunt chemaţi jucători care vor avea o vârstă prea mare peste trei ani, precum Mutu, Raţ şi Goian?“, a întrebat „Baciul“.

Mutu se apropie de sfârşitul carierei şi nu va mai putea ajuta echipa naţională. Nu că n-ar mai vrea, dar vârsta îşi pune amprenta pe fiecare jucător. Gică Popescu fost internaţional

26

de ani a fost media de vârstă a echipei cu care Piţurcă a început meciul cu Olanda.

CLICK AICI PENTRU A CITI CE SPUNE DUMITRU DRAGOMIR, REVOLTAT, DESPRE SALARIUL LUI VICTOR PIŢURCĂ

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite