Chivu face o „gaură“ uriaşă în bugetul celor de la Inter: de câte zile e plătit degeaba şi de ce nu-şi reziliază contractul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristi Chivu
Cristi Chivu

Fostul căpitan al naţionalei a devenit o povară pentru formaţia milaneză. Italienii i-au prelungit contractul fundaşului în iunie 2012 şi, probabil, acum regretă decizia luată.

Cristi Chivu a fost poreclit „Swarovski“ din cauza faptului că, în ultimii ani, cariera sa a fost marcată de numeroase accidentări. Dacă de fiecare dată doctorii au „lipit“ bucăţile acestui fotbalist-cristal, ultima fractură, cea de la degetul piciorului, n-a mai putut fi reparată. 

Drept urmare, fostul internaţional român a apărut ultima dată în tricoul milanezilor, într-un meci oficial, la 5 mai 2013, Napoli – Inter, scor 3-1. De atunci, au trecut 274 de zile! Deşi e clar că şansele refacerii lui Chivu tind spre zero, fotbalistul refuză să-şi rezilieze contractul. Motivul neoficial? Vrea să-şi ia salariul integral până în vară, după care să se retragă. 

Motivul oficial a fost expus de agentul fundaşului, Victor Becali.

Ce a spus?

„Sigur nu-i e uşor lui Chivu să nu joace. A evoluat de foarte multe ori cu injecţii, ghete speciale, dar asta e. Mai are contract până în vară, mai sunt câteva luni de zile. Dacă va merge recuperarea bine, poate va mai continua, dar nu e deloc sigur acest lucru. Un contract nu e uşor de reziliat, nu poţi să-l faci când vrei şi când ai chef, sunt anumite regulamente. În funcţie de intervenţia medicală, Chivu va decide daca va continua să joace sau nu“, a spus impresarul la Dolce Sport.

Două milioane de euro, aruncaţi pe apa sâmbetei

Din 2013 până acum, fundaşul de 33 de ani a bifat 12 prezenţe în tricoul Interului, ceea ce înseamnă că italienii au făcut o mare greşeală, atunci când au prelungit contractul românului. 

Atunci, Chivu a acceptat o diminuare a salariului, de la 5 milioane de euro la 2 milioane, însă această sumă a fost, practic, irosită de Inter, având în vedere contribuţia minimă a jucătorului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite